Реклама / Ads
1| 2186 |27.08.2024 НОВИНИ

Британските рок легенди Oasis обявиха турне

.
Източник: БГНЕС
Британските рок легенди Oasis обявиха, че ще се съберат отново за световно турне, което ще започне във Великобритания през следващата година, след като братята Лиъм и Ноел Галахър прекратиха 15-годишната си вражда.
 

Групата, която помогна за създаването на ерата на бритпопа през 90-те години на миналия век с хитовете „Wonderwall“, „Don't Look Back In Anger“ и „Champagne Supernova“, обяви, че ще изнесе концерти в Кардиф, Манчестър, Лондон, Единбург и ирландската столица Дъблин.

 

„Оръжията замлъкнаха. Звездите се подредиха в една линия. Голямото чакане приключи. Елате да видите. Няма да бъде излъчвано по телевизията“, заявиха Oasis заедно с подробности за турнето, след дни на намеци и спекулации за събирането.

 

Групата ще започне турнето с две вечери на стадион „Принсипалити“ в уелската столица Кардиф от 4 юли 2025 г., след което ще изнесе шест концерта в Хийтън Парк в родния си град Манчестър.

 

След това ще свири на лондонския стадион „Уембли“ на 2 и 3 август, на стадион „Мърифийлд“ в шотландската столица Единбург на 8 и 9 август, преди да се премести на „Кроук Парк“ седмица по-късно.

„Единствените им концерти в Европа през следващата година, това ще бъде един от най-големите моменти на живо и най-горещите билети на десетилетието“, се казва в онлайн изявление.

 

„В момента се планира Oasis Live '25 да се появи и на други континенти извън Европа по-късно през следващата година.“







Създадени през 1991 г. в Манчестър, Oasis имат заслуга за възраждането на бритпопа, като държат феновете в напрежение с публичните битки между Лиъм и Ноел и съперничеството им с лондонската група Blur.

 

Напрежението между братята и сестрите стига до разправия в Париж по време на фестивала Rock en Seine през 2009 г., когато Лиъм чупи една от китарите на Ноел.

 

Братята не са свирили заедно от острата раздяла, но и двамата все още редовно изпълняват хитовете на старата си група пред разпродадени публики.

 

Досега те общуваха публично предимно чрез взаимни нападки в социалните мрежи.

 

Събирането ще се състои 30 години след излизането на албума на Oasis от 1995 г. „(What's the Story) Morning Glory?“, който получи международно признание от критиката и търговците.

 

Братята и преди са се заканвали, че ще се помирят, като миналата година Ноел заяви, че „никога не казвай никога“ за събирането си. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2170 |27.08.2024 СЗО: Огнищата на маймунската шарка могат да бъдат спрени . 2| 2169 |27.08.2024 Денис Шмигал: Украйна се нуждае от допълнителни 15 млрд. долара, за да покрие бюджетния си дефицит за 2025 г. . 1| 2169 |27.08.2024 БЧК предупреждава за измами с лекарства в социалните мрежи от името на организацията . 2| 2177 |27.08.2024 ООН: Катастрофа заплашва острови в Тихия океан и светът трябва да реагира веднага

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads