Реклама / Ads
22| 8224 |26.07.2010 НОВИНИ

Чалга, общини и полиция пилят нервите на цяла България със съмнителни концерти

.
Пайнер, МВР и община побъркаха областния град Търговище, след като изтипосаха и позволиха на цялото чалга войнство да се вихри до 23:45 часа на централния площад. Събитието се повтаряло през няколко дни във всички областни градове, въпреки скандала пред храм-паметника "Александър Невски" в столицата.
 

Търговищенци станаха свидетели на поредния държавен и общински цирк, който маститата поп фолк компания Пайнер спретна на центъра в града. Между сградите на общината, областта и съда в Търговище 20-тина силиконови певачки извиваха глас близо 4 часа. Наши читатели се оплакаха, че докато гледат по БТВ комеди "Рок завинаги", са били принудени да слушат песни като "Ти си яка тупалка", "Хайде на купона" и още десетки еднообразни парчета в ритъм 4/4 и мазни сола на зурни. В компанията на Борис Дали, Малина, Джена и Емилия стотици зрители, сред които и роми от всички градове и села в областта, припяваха на изпълнителите куплетите на стари и нови хитове.

Центърът на града се превърна в своеобразна столица на чалгата. Под прозорците на кмета, областта и "Темида" бяха изкарани десетки сергии, които предлагаха пуканки, захарен памук и семки. Безспорната кралица на нощта отново беше Преслава, която излезе няколко пъти на бис. Виковете не спираха през цялата "звездна вечер". Наш репортер предаде, че мероприятието е продължило след законовото за това време чрез специалната благословия на областната дирекция на МВР.

След подаден сигнал на тел. 166 дежурният полицай първоначално е отговорил, че цялата дандания е била в рамките на позволеното, макар че децибелите са били доста силни. След като му е било припомнено, че след 23:00 часа подобни концерти са незаконни и нарушават обществения ред, той се оправдал с общината и не пожелал да съобщи за нарушението на своите колеги. Те на свой ред оставиха чалгаджиите да се вихрят на площада, с което предизвикаха гнева на повечето граждани, които не присъстваха на "великото събитие", огряло Търговище.


Светещите играчки бяха сред най-големите атракции между сградите на областта, общината и съда в Търговище

Припомняме ви, че преди по-малко от два месеца в Южния парк хората на Цветан Цветанов свалиха от сцената Буги Барабата в 22:30 часа, тъй като нарушавал обществения ред. Едва ли Търговище обаче е по-специален град от столицата, за да се разрешават подобни чалга концерти, които се оказва, че са незаконни. Издънката на Пайнер не е първата за тази година. Преди няколко седмици чалгаджиите извиха глас пред храм-паметника "Александър Невски", с което предизвикаха недоволството на цяла България. По информация на Frognews.bg в останалите градове, където се е провеждало турнето, ситуацията е била напълно същата.

Преди 4 години в Търговище частна фирма покани Лили Иванова, която бе принудена да пее в местния парк "Борово око". Други певци също са били спирани от участие на площада заради неясни причини. Очевидно обаче пайнерките, поне според общината, на която те посветиха няколко аплаузи и парчета, се ползват с повече преференции. Концертът на центъра завърши най-нагло с новогодишни фойерверки, които около полунощ вдигнаха на крак целия град. Няколко минути хората се почудиха дали не е започнала война или пък е дошла преждевременно Нова година. След като видяха нощните залпове и часовника си, всички се върнаха в реалността.

След събитието, уви, лъсна голата истина - изпотъпкани градинки, засадени с общински пари, фасове, бирени бутилки, шлюпки от слънчогледови семки и клечки от захарен памук...
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5666 |18.07.2010 Трайков търсел Котев на пл.”Шуман", след като белгийската полиция спря стачката му . 0| 5588 |29.06.2010 М. Стоянова: Ще намалим орязването на бюджета в общините . 0| 6805 |04.06.2010 Полиция и прокуратура акостират на порт Бургас . 0| 5310 |26.05.2010 Новият бюджет оряза с 15% парите на общините за сметка на магистралите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads