Реклама / Ads
6| 7635 |12.12.2007 НОВИНИ

Червените куфарчета с пари не са мит

.
Бившият политически съветник на Тодор Живков Костадин Чакъров обяви Андрей Луканов за архитект на българския капитализъм, който обаче разрушил всички контролни структури на България и бил убит, защото се забъркал в много схеми.
 

Бившият политически съветник на Тодор Живков Костадин Чакъров, който е автор и на книга за него, заяви по БТВ, че червените куфарчета, пълни с пари, въобще не са мит. Чакъров обяви Андрей Луканов за архитекта на българския капитализъм. Що се отнася до парите, останали навън, това се случило при промяната на курса на долара през 1994 г.-1995 г. До 10 ноември 1989 година обаче всеки лев в държавата се контролирал според механизъм, който действал желязно. Веднага след тази дата били разрушени всички контролни структури на България. Според Чакъров Луканов бил човекът, нанесъл първия удар срещу Държавна сигурност, след като 80 на сто от ръководния състав на ДС бил прогонен от него, заедно с елитните офицери, които знаели много за държавата и извън нея.

Самият Луканов пък бил убит, защото се е заплел в твърде много схеми. След като отпаднал вариантът за закупуване на тръби от Русия, което не било разрешено от Жан Виденов, Луканов бил забелязан с турски и грузински бизнесмени, очевидно имащи намерение да прокарват трасето за газта по друг път. Чакъров твърди, че тогава предупредил Луканов да не скача от каруца на каруца, а той го напсувал на руски език. Според бившия политически съветник на Живков голяма сила е убила бившия премиер.

Андрей Луканов беше застрелян пред дома си на ул. "Латинка" в София на 2 октомври 1996. 11 години след убийството делото за него приключи. В продължение на 6 години се влачи съдебен процес, люшкащ се от доживотни присъди до заключение "невинни" за обвиняемите преди това. След като се събраха 27 тома с доказателства, проведоха се десетки заседания и бяха разпитани множество свидетели, се издаде окончателна оправдателна присъда. Извършителят не беше открит. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4766 |12.12.2007 Пак стрелба по ученици в САЩ . 0| 4867 |12.12.2007 Сивият сектор у нас е между 25% и 30% . 6| 5990 |11.12.2007 Екозащитници:" Помощ! Природата ни си отива!" . 3| 5374 |11.12.2007 Военните с апетити към ДАНС, МВР се дърпа - не били профита

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads