Реклама / Ads

3| 3963 |27.08.2020 НОВИНИ

ЧЕЗ Разпределение съдейства на млада художничка да превърне електрически табла във Видин в произведения на изкуството

.
Електрически табла в центъра на Видин се превърнаха в произведения на изкуството благодарение на таланта и ентусиазма на местни художници и с финансовата подкрепа на Община Видин.

ЧЕЗ Разпределение предостави на художничката Теодора Георгиева за изрисуване електрическите табла по две централни видински улици - ул. „Градинска“ и ул. „Дондуков“. Рисунките по ул. „Дондуков“ са посветени на опазването на околната среда, а електрическите табла по ул. „Градинска“, където се намира административната сграда на Симфониетата, са на музикална тема. Инициативата е в рамките на Фестивала на изкуствата „Дунавски вълни“, организиран от Община Видин за девета, поредна година. По време на фестивала бяха изрисувани и други обекти в дунавския град, като материалите бяха осигурени от Общината.


ЧЕЗ Разпределение гарантира безопасността при работата на художниците върху електроразпределителните касети.


„Благодарим на общината и г-ца Теодора Георгиева. Чрез нейния ентусиазъм и талант таблата вече няма да бъдат скучни и еднообразни, а ще създават настроение и енергия. Надяваме се, че красотата им ще ги запази от недобронамерени посегателства и те ще радват по-дълго време жителите и гостите на Видин“, каза Симеон Фелеков, регионален мениджър на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД за област Видин.


Изрисуването на разпределителни касети има традиции в ЧЕЗ. Досега компанията е осъществила няколко подобни инициативи. Проектът „Цветни улици“ започна за първи път през 2012 г. в сътрудничество със Столична община, когато бяха ремонтирани и изрисувани от български и чуждестранни художници общо 80 ревизионни табла, а впоследствие и още стотина. През 2014 г. бяха изрисувани улични разпределителни касети в центъра на Благоевград.


Целта на проекта „Цветни улици“ е да се даде възможност на младите представители на артистичните среди да допринесат със своето изкуство за разкрасяването на градовете, да се създаде по-артистичен, естетичен и уютен вид на градската среда, както и де се възпита по-отговорно отношение от страна на жителите към елементите от тази среда.


С цел да привлече общественото внимание към опазването на биологичното разнообразие, през миналата година бяха изрисувани разпределителни касети в градовете Враца, Монтана и Перник. Млади художници претвориха върху електроенергийни съоръжения свои красиви проекти, свързани с живота на птиците и електроразпределителната мрежа. Кампанията беше част от проекта на ЧЕЗ

Разпределение за защита на живота на птиците и предпазване на мрежа от повреди в резултат на досега с тях. Претворявайки красивите си идеи за безопасния контакт на птиците с електроразпределителната мрежа, млади художници превърнаха градските алеи в художествени галерии и така допринесоха за подобряване на градската среда.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 1| 4275 |21.08.2020 Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията на Западна България, обслужвана от ”ЧЕЗ Разпределение България” АД, за периода 24.08-28.08.2020 г. . 6| 4617 |12.08.2020 МС одобри разпределението на парите за борба с коронакризата от ЕС. Идват наесен . 0| 4750 |12.08.2020 Кражби на ток в Кюстендил без прецедент в историята на ЧЕЗ Разпределение . 0| 4078 |30.07.2020 Строителна фирма остави големи стопански клиенти на ЧЕЗ Разпределение в София без ток

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ