Реклама / Ads
0| 3351 |07.12.2018 НОВИНИ

Чистката в БДЖ - заради пропуски в управлението

.
Росен Желязков Източник: БГНЕС
Велик Занчев и Владимир Владимиров са освободени като членове на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ”, защото одитния доклад за анализ на риска показа, че дружеството има сериозни пропуски в мениджмънта, които не се дължат толкова на лична човешка слабост, а на неумението да се справят с новите предизвикателства, свързани с интензивното развитие на компанията.
 

Това заяви министърът на транспорта Росен Желязков Новите лица в ръководството на БДЖ ще са Григори Григоров и Светломир Николов, които имат богат опит в системата и добри мениджърски умения, уточни той пред bTV.

 

За концесията на Летище София министър Росен Желязков обясни, че международния интерес е голям. По думите му в концесията е заложено изграждането на нова писта. Печалбата на летището сега е 10 млн. лева годишно, а може да се удвои, смята Росен Желязков. В централния бюджет е описано, че парите от концесията на Летището ще бъдат дадени за БДЖ и за покриването на дълговете му към държавата, коментира още той.

 

Пакет "Мобилност" Министърът на транспорта обясни, че само България и Литва са били против предложенията на Брюксел за т.нар. план „Макрон“. По думите му те са имали ясно и единодушно мнение, заедно с превозвачите и евродепутатите ни. Този проблем показва разделението на Европа на периферия и централни държави, каза още той. Желязков коментира, че българските превозвачи са много конкурентноспособни и имаме един от най – добрите автопаркове.

 

По думите му тези общи законодателни решения целят да не засегнат големите европейски държави, но по този начин те дискредитират периферните държави и ги ощетяват. Според него за съжаление решенията в Съвета на ЕС се взимат по държави и за да се блокира този закон, то е трябвало поне 12 държави да не го подкрепят, но Полша и Чехия в последния момент са се отказали.



 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3768 |06.12.2018 Нинова няма да участва в конгреса на ПЕС заради Истанбулската конвенция . 1| 3411 |05.12.2018 Столичани излизат на протест заради опасния въздух . 0| 3528 |05.12.2018 Превозвачите отново на бунт заради нечутите им искания за плана ”Макрон” . 5| 4289 |05.12.2018 Елен Герджиков: Оставката на Крусев е заради нарушаване на Закона за обществените поръчки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads