Реклама / Ads
3| 5301 |05.03.2020 НОВИНИ

Чуколов към Каракачанов: За кое лъжа бе, Краси?

.
Красимир Каракачанов Източник: БГНЕС
Истински скандал в кулоарите на парламента между вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов и депутатът от партия “Атака” - Десислав Чуколов. Повод за препирнята по между им е продажбата на военни имоти с отпаднала необходимост, но на много по-ниска от пазарната цена.
 

“Четири имота, които посочих, те са продадени единият седем пъти по-евтино, другият пет пъти по-евтино, другият четири пъти по-евтино, другият два пъти по-евтино. Имоти с много декари на прекрасни места. Това Каракачанов нарича лъжи, това Каракачанов нарича клевети, хиперболизира, иронизира, преценил е такава тактика да предприеме, но да не отговори на конкретните въпроси”, заяви Чуколов.

 

Последва бърза размяна на реплики, която намеси и още един депутат от “Атака” - Павел Шопов.

 

Красимир Каракачанов: Лъжеш!

Десислав Чуколов: За кое лъжа, бе Краси?

Красимир Каракачанов: Шопов и ти.

Десислав Чуколов: Чакай, бе, ела да си говорим. Краси, ела да си говорим!

 

Общо 16 са имотите, продадени от Минисктерство на отбраната откакто Каракачанов е министър. За всеки един от тях той даде подробна иформация. Обяви, че продажбата е била обявявана на сайта на министерството и в два национални ежедневника 30 дена преди продажбата, след което търговете са били прозрачни и имотите са били продадени на пазарна цена - който е дал най-много пари на търговете, той е спечелил.


“Каквото и да кажеш на тези лица от "Атака" те си въртят като грамофонна плоча. Аз неслучайно казах, че те подражават на своите кумири - Гьобелс и Сталин. И въртят една и съща лъжа. Ама извинявайте, но дадох справка - по мое време в Министерството на отбраната са продавани не най-малко имоти, много пъти по-малко, отколкото за годините при другите министри”, заяви Каракачанов в залата на коалиционните партньори.

 

По думите му представителите на партия "Атака" в правителството винаги са подкрепяли и са гласували "за" па вруму ня зясудянеьтя ня МС, където се одобряват сделките.

 

“С подобни клевети, повтаряйки една лъжа като Гьобелс и Сталин хиляди пъти, да остане впечатлението в обществото, че тука има нещо гнило, че тука те са борците. Аз не съм ги чул нито тука, нито в Министерски съвет, нито когато бяха в нашата коалиция, те да възразят за нещо”, категоричен беше вицепремиерът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5113 |05.03.2020 Каракачанов: Докато съм министър, никой не може да нахлуе през границата . 5| 3857 |01.03.2020 Каракачанов: Напрежението е на гръцко-турската граница . 2| 4511 |28.02.2020 Каракачанов: Гранична полиция спря две групи мигранти от Турция . 3| 5341 |26.02.2020 Георги Свиленски: Лъжата на Борисов за винетките продължава да действа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads