Реклама / Ads
22| 5444 |20.01.2016 НОВИНИ

Дачев: Държавата е създала олигархичните модели в бизнеса

.
Красимир Дачев
Държавата е създала олигархичните модели в бизнеса, каза по bTV предприемачът Красимир Дачев. В България първите милионери са били политици, посочи той. Според него обществените пари се изразходват неефективно, а над 30% от бюджета се хвърлят на улицата.
 

В бюджета десетки милиони, милиарди отиват не по предназначение, отбеляза Дачев. Страшно е, когато парите отиват в нереформираните сектори. Това са черни дупки, където изтичат нашите пари, изтъкна предприемачът.

 

Дачев е категоричен, че няма обективни предпоставки за предсрочни избори. Бизнесът няма нужда от избори, а от предсказуемост, устойчивост, прозрачност, убеден е той.

 

Според бившия министър Николай Василев правителството е стабилно и едва ли няколко изказвания могат да го разклатят: „По-добре е за цялата нация и държава да има повече конкуренция в бизнеса, да има по-независим силен частен сектор, който да се движи сам. В България най-добре успява този бизнес, който не зависи от правителството”, изтъкна Василев. По думите му колкото е по-малък публичният сектор в една държава, толкова е по-добре за икономиката. България е едно стабилно място, това обаче не означава, че не трябва да се правят реформи. От годината на приемането ни в ЕС досега почти не се е случила някаква значима реформа, която да си спомняме. По-скоро държавата кара по инерция и не прави нищо, заяви още бившият министър.

 

В българските затвори ние издържаме престъпниците, а в целия свят се работи и с труда се превъзпитават и си изкарват и парите, каза още Дачев. „Орди цигани, свикнали цял живот и казват: Не ни дават работа. Второ поколение безработни расте. В България всички действия, които прави държавата, отчуждават хората от труда, а той е единственото нещо, което може да ни спаси”, допълни предприемачът.

 

Правителствата трябва повече да се вслушват в бизнес лидерите, каза още Николай Василев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 6087 |19.01.2016 Експерт: От всеки литър гориво държавата взима 1 лев . 113| 11380 |16.01.2016 Ал. Йорданов: Комунистически фамилии са превзели управленските стълбици на държавата . 32| 10072 |14.01.2016 Проф. Слатински: На държавата ни е вмирисана и главата, и душата . 8| 5324 |04.01.2016 Само във Фрог: Държавата дава двойно повече за подслушване и следене

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads