Реклама / Ads
1| 4333 |14.08.2015 НОВИНИ

Данъчните дерат със солени глоби по Северното Черноморие

.
Данъчните дерат със солени глоби по Северното Черноморие. От началото на месец юли до момента инспекторите от НАП Варна са извършени 89 проверки на плажове и търговски обекти разположени около тях.

По време на осъществения контрол са съставени 48 акта за административно нарушение, като най-често те са за неиздаване на касови бележки.

 

Установени са и четирима търговци, които са издавали билети за предлаганите услуги, вместо бележки от касов апарат с дистанционна връзка с НАП.

 

За това нарушение също са съставени актове, като глобата за тях може да достигне до 10 000 лева.

 

В разгара на летния сезон инспекторите от НАП Варна започнаха масови проверки по Северното Черноморие, за да установят спазени ли са новите законови изисквания.

 

Всички търговци и институции, които издават билети срещу своите услуги, трябва да са закупили и регистрирали в НАП касов апарат, с който да отчитат продажбите си след 20 юли.

 

От 21 юли касовите бележки  са задължителни при продажбата, например, на билети за посещение на музей, спортни събития, концерти, за ползване на шезлонг, чадър на плажа и др.

 

Това го налагат промените в Наредба Н-18 от 2006 г. за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства.

 

Присъствието на данъчните инспектори по Северното Черноморие ще бъде засилено до края на летния сезон, като обхватът на проверяваните обекти ще бъде разширен.

 

Съвместно със служители на Комисията за защита на потребителите варненските данъчни започнаха проверки и на обменните бюра. Основната цел на проверките е да се установи отчитат ли се коректно обмените на валута и спазват ли се правилата на Валутния закон.

 

От НАП Варна съобщават още, че 50 рискови обекта по морето, които отчитат нереално ниски обороти на фискалните си устройства,  се наблюдават дистанционно и предстои да бъдат посетени от служители на приходната агенция.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 4| 5581 |29.07.2015 „И-ва-нов - off, off, off", дерат гърла хиляди пред КЕВР . 2| 4097 |15.04.2015 ВНИМАНИЕ! Съмнителни полицаи "дерат" шофьори в „Младост” . 9| 4416 |01.04.2015 Депутати отхвърлиха данъчните облекчения за родители . 1| 4272 |23.12.2014 Данъчните декларации за 2015 г. - по-тънки
Реклама / Ads