Реклама / Ads
17| 3255 |26.05.2023 НОВИНИ

Даниел Лорер: Имаме повод за оптимизъм - правосъдната реформа започна да се случва

.
Даниел Лорер каза, че 26 май е забележителен ден, с началото на правосъдната реформа Източник: БГНЕС
”Днес имаме сериозен повод за оптимизъм - правосъдната реформа най-сетне започна да се случва”. Това заяви Даниел Лорер от ”Продължаваме промяната” в Панорама на БНТ.
 

"Прокуратурата ще има отчетност. Това е проблем на Конституцията, че прокуратурата е йерархична структура, над която е Бог. Вярвам, че това е началото на пътя, че България може да се управлява стабилно", подчерта той.

 

"Следващата стъпка ще са конституционните промени, които ще дадат независимост на съдиите. Това е, което ще направим в този парламент."

 

По думите му, цялата сага със записите придава излишна важност на нещо, което в крайна сметка цели да разсее обществения дебат от това, което наистина се случи днес.

 

"Мисля, че подобен род действия говорят сами за себе си. Представете си, че ви отида на гости и запиша нашата вечера и после я пусна по медиите. Очевидно е, че това не трябва да се прави.

 

Аз съм твърдо убеден, че в рамките на една година Радостин Василев ще напусне партията, която създаде още сега." Така Лорер коментира записите на Радостин Василев.

 

„Това е пореден опит да се внуши, че това, че ние сме част от един съюз и нашите служби трябва да работят заедно със съюзническите служби, а не с руските. За чистка в администрацията мисля, че въпросът е по-актуален за президентството. За назначения на служби и съгласувания – не мисля, че нещо такова се е случвало”, допълни още той, коментирайки твърденията на Василев..

 

"Доверието се гради постепенно, не за да правим безпринципна коалиция. Имаме управленска програма, днес започна да се случва правосъдната реформа. Така се гради доверие", коментира Лорер отношенията с ГЕРБ-СДС.

 

Той припомни, че акад. Николай Денков и Мария Габриел няколко пъти заявиха, че всички министри ще бъдат посочени от Денков: „Ротацията е приета в много държави по света. Ако формулата за управление изисква ротация, това трябва да се случи в името на една стабилна власт, а не на служебно управление.”

 

По отношение на ДПС, той заяви, че важна за бъдещето ще е позицията, която ще заемат относно промените в Конституцията.

 

Лорер се обърна с апел към президентството: „Дайте втория мандат. Време е България да има истинско, демократично, парламентарно управление.”

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2919 |25.05.2023 Даниел Митов заподозря връзка между отцепването на Василев от ПП с президента Радев . 7| 5992 |20.05.2023 Даниел Смилов: Имало е съгласие Гешев да си предаде оставката, но в един момент тя е била скъсана . 3| 2831 |17.05.2023 Даниел Смилов: Гешев има ресурси да влезе в тази война . 4| 2888 |12.05.2023 Станишев: В най-бедната страна в ЕС, имаме слаба и все по-ретроградна левица

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads