Реклама / Ads
56| 5500 |30.11.2014 НОВИНИ

Дърева: В тунела на България няма дори насрещен влак

.
Велислава Дърева
В тунела няма светлина, дори насрещен влак не идва. Така вижда бъдещето на България журналистката Велислава Дърева."Последните 25 години са нашият провал като нация", заяви тя по Нова телевизия.
 
Проблемът на БСП не е нито в Иван, нито в Стоян. Проблемът е в политиката й. Според нея Михаил Миков трябва да съкрати изпълнителното бюро на партията наполовина, като даде пример, че болярския съвет едно време е бил само от седем души.

Знаеш ли защо последните 25 години са нашия провал- политически, граждански национален, народопсихологически и т.н.?, попита тя в предаването. И сама отговори: защото по парламентарния килим щъкат персонажи, които нямат място там. Защото се народиха хора без биографии, като Росен Плевнелиев например, всякакви немграмотни персони, безличия. Проблемът е, че нацията ги избира и харесва.
Последните 25 г. са нашият провал като нация, обобщи Дърева.

Върхът на лицемерието е АБВ. Подписването с АБВ е имитация на коалиция ГЕРБ-БСП. Това е сурогат, това е илюзия, това превърна АБВ в панаирджийска брошка, категорична бе Дърева. Тя определи управляващата коалиция на нещо като Ноев ковчег. „И всички тези животни ще си строшат краченцата да се метнат на борда“, подчерта журналистката. Над този Ноев ковчег, по думите й, се вее знамето на лицемерието. Същите хора, които сега се бият за постове в кабинета, преди се обявяваха против Борисов, коментира тя. „Казват, че Бойко Борисов се е променил. „Извинявай, но ние гледаме същата картинка отпреди 3 години – масови уволнения навсякъде“, отбеляза Велислава Дърева.

Относно операцията в Пазарджик срещу радикалния ислям, Дърева е на мнение, че този ислям не е от вчера, не е и от онзи ден. Тя даде за пример процеса срещу имамите в Пазарджик. „Преди две години Главното мюфтийство излезе с две декларации в защита на обвиняемите. Сега за първи път видях, че това Главно мюфтийство се разграничи от обвиняемите. Това е изключително важен момент“, категорична е журналистката.

По нейни думи в България има над 1400 джамии, а големият проблем е колко от новите джамии, които се строят в момента, всъщност се финансират отвън. „Рискова група са както циганите, така и българите мюсюлмани, които се опитват да проникнат", смята Велислава Дърева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5253 |30.11.2014 Експерт: Софтуерът на съдилищата в България е лесен за манипулиране . 0| 4467 |30.11.2014 Поледици, студ и сняг в Северна България . 3| 6082 |28.11.2014 Алгафари: ДАНС радикализира вместо да респектира исляма в България . 0| 5812 |28.11.2014 Четвърти медал за България от Европейското по вдигане на тежести

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads