Реклама / Ads
11| 3306 |07.01.2021 НОВИНИ

Държавният глава: Важно е да започне демонтажът на порочния управленски модел

.
Румен Радев
За нас е изключително важно е в резултат на консултациите да има мерки, които да гарантират високо доверие в изборния процес, високо доверие в здравните мерки, така, че да имаме нормална избирателна активност, в резултат на която да имаме легитимен парламент, защото само той може да излъчи устойчивост и добре работещо правителство и да се започне демонтажът на порочния управленски модел.
 

Това каза президентът Румен Радев на среща с представители на Обществения съвет към Централната избирателна комисия. Срещата е част от консултациите по инициатива на президента за провеждане на прозрачен изборен процес, който да гарантира правото на глас и здравето на гражданите на предстоящите парламентарни избори.

 

Консултациите са с цел намиране на най-рационалния начин за провеждане на предизборна кампания и на провеждане на парламентарните избори през 2021 година, които да гарантират и правото на вот на всички българи у нас и зад граница в тази сложна пандемична обстановка и в същото време да гарантират здравето на хората: както членовете на секционни и други избирателни комисии, така и на всички българи, които ще отидат да гласуват до урните.

 

Знам, че вече имате становище на Обществения съвет, подадено и към Народното събрание. За нас ще бъде интересно да чуем мотивите за предложенията ви, и не само за здравните мерки - трябва да направим така, че да има доверие и в машинното гласуване, отбеляза президентът на срещата. Важно е да имаме прозрачност, надеждност и високо доверие в процеса на одит и сертифициране на машините, каза Радев и добави, че биха желали да чуят препоръките на Обществения съвет как да бъде постигната и тази цел, подчерта държавният глава.

 

Държавният глава посочи, че заедно с вицепрезидента Йотова са започнали тези консултации за намиране на най-рационалния начин и за предизборна кампания, и за провеждане на парламентарните избори, които да гарантират правото на вот на всички българи у нас и зад граница, в тази сложна пандемична обстановка, като в същото време гарантират и здравето на хората.

По-късно днес президентът ще разговаря с ръководството на Националното сдружение на общините в Република България.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 6117 |05.01.2021 Илиян Василев: Ето ги тарикатите - за тях било важно здравето, не толкова правата на избирателите . 4| 3813 |13.12.2020 Психиатър: Важно да се реагира според симптомите, а не с паника . 7| 3839 |10.12.2020 Икономист: Важно е да имаме конкретен икономически план за 2021 г. Такъв няма . 5| 4586 |30.11.2020 Важно решение: Вторият срок започва по различно време за различните класове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads