Реклама / Ads
0| 2480 |10.04.2024 НОВИНИ

"Дейли телеграф": Визитата на Дейвид Камерън в САЩ е ключова за Украйна

.
Британският външен министър Дейвид Камерън Източник: БГНЕС
Визитата на британския външен министър Дейвид Камерън в САЩ е от ключово значение за Украйна, пише в редакционна статия в. "Дейли телеграф".
 

Британското издание изтъква, че министърът набляга на факта, че Киев може да спечели войната, ако му бъде дадено това, от което има нужда.

 

Посещението на лорд Камерън в САЩ, което има за цел да допринесе за деблокирането на помощта на Украйна, бива осъществено в критичен момент. В неделя украинският държавен глава Володимир Зеленски алармира, че страната му ще загуби войната, ако САЩ не изпратят помощ и ако не бъде подобрена противовъздушната отбрана на Украйна.





Поради партийни спорове, американският Конгрес все още не е одобрил предложения от президента Байдън пакет с помощ за Киев. Републиканците в Камарата на представителите отбелязват, че искат първо да бъде постигнато споразумение за финансиране на граничната сигурност и чак след това да бъде гласувано финансирането за Украйна.

 

"Дейли телеграф" поставя специално ударение на обстоятелството, че първото място, което Дейвид Камерън е посетил при посещението си, е имението на Доналд Тръмп "Мар-а-Лаго" в щата Флорида. Камерън отиде там, за да разговаря с бившия и може би следващ президент на САЩ, който се отнася критично към размера на сумите, които Америка отделя за Украйна и за НАТО като цяло, и който обвинява европейските страни, че въобще не харчат достатъчно за собствената си сигурност.

 

Ако Тръмп подкрепи помощния пакет, може да се стигне до деблокирането му в Конгреса, но засега не се очаква такова нещо, подчертава "Дейли телеграф". Британското издание пише още, че лорд Камерън не оповести детайлите от срещата си с Тръмп, която е била частна.

 




Британският всекидневник припомня, че визитата на Камерън продължи със среща с американския държавен секретар Антъни Блинкън, който настоя Конгресът спешно да гласува помощния пакет. Блинкън бе категоричен, че повечето пари всъщност ще бъдат похарчени за производството на оръжия в Америка, като по този начин ще бъдат създадени хиляди работни места.

 

Лорд Камерън, пише "Дейли телеграф", отвърна на критиките, че се меси в процеса по взимане на решения в Америка, като подчерта, че не е дошъл в САЩ да поучава когото и да било, а просто да обърне внимание на обстоятелството, че е в интерес на Америка Русия да бъде победена.





Британският вестник се позовава на думите на Камерън, че Украйна може да спечели войната, ако ѝ бъде дадено това, от което има нужда, като например противовъздушни системи, още боеприпаси и пари.

 

"Дейли телеграф" допълва, че за оказването на помощ на Украйна може да бъдат използвани замразени руски активи на стойност 300 милиарда долара. Става дума за активи, които бяха замразени при нахлуването на руските сили в Украйна, уточнява изданието.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 2379 |10.04.2024 ПП-ДБ внася четири законопроекта за получаване на втори транш от парите по ПВУ . 1| 2550 |10.04.2024 САЩ: Ще държим Китай отговорен, ако Русия завоюва още територии в Украйна . 1| 2372 |10.04.2024 Малко по-евтина се очертава да ни е великденска трапеза тази година . 5| 2594 |10.04.2024 Стана ясен новият шеф на "Булгартрансгаз", вижте кой е той

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads