Реклама / Ads
2| 3768 |19.12.2023 НОВИНИ

Дейвид Камерън: Лондон и Париж ще подкрепят Киев толкова дълго, колкото е необходимо

.
Британският външен министър Дейвид Камерън Източник: БГНЕС
Лондон и Париж ще подкрепят Киев "толкова дълго, колкото е необходимо", заяви британският външен министър Дейвид Камерън, цитиран от Франс прес и Ройтерс.
 

Великобритания и Франция "бяха стабилни поддръжници на Украйна и ще продължат да бъдат такива толкова дълго, колкото е необходимо", категоричен бе външният министър. Ако тази подкрепа продължи, "не се съмнявам, че Путин ще загуби, и е жизненоважно той да загуби" войната, подчерта Камерън на пресконференция след срещата си в Париж с френската си колежка Катрин Колона.

 

"Първо действие беше смайващият провал на Русия да постигне целите си. Второ действие беше активната съпротива на украинците, които отблъснаха Русия. И разбира се, третото действие е най-трудното", коментира Камерън в момент, когато силите на Украйна се сблъскват с премеждия на бойното поле.

 

"Четвърто действие предстои да бъде написано и ние трябва да направим така, че то да бъде написано по правилния начин", допълни той.

 

"Нашите две страни, заедно от самото начало, работят съвместно, за да гарантират, че руската агресия няма да бъде възнаградена", посочи от своя страна Катрин Колона. "Надяваме се, че това сътрудничество може да се засили още повече", каза още тя.

 

"Съдбата на Украйна очевидно е заложена на карта, но на карта е заложена и сигурността на европейския континент", смята френската външна министърка.

 

Предвижда се през следващите седмици Украйна и Обединеното кралство да подпишат 10-годишен пакт за сигурност, по силата на който Лондон ще използва военноморския си опит, за да помогне на Украйна да контролира Черно море, информира Укринформ, като цитира информация на британския в. "Телеграф".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3807 |19.12.2023 ЮИДП проведе обучение за процеса, резултатите и ползите от залесяването  . 1| 3720 |19.12.2023 Вътрешният министър: Ако бъдем приети в Шенген януари, имаме готовност веднага да реорганизираме проверките по летищата . 2| 3717 |19.12.2023 Акад. Денков: Ще преговаряме до последно за включване на сухопътните граници на България в Шенген . 9| 4600 |19.12.2023 Започват дебатите за конституционната реформа. "Възраждане" и ИТН напуснаха залата /на живо/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads