Реклама / Ads
3| 4108 |06.12.2019 НОВИНИ

”Демократична България” иска дигитализация на Столична община

.
Групата на ”Демократична България” в Столичната община внесе доклад с експертни предложения по ”Програмата за дигитализация на Столична община 2020-2022 г.” в Столичния общински съвет.
 

Документът съдържа конкретните стъпки, с които институциите да преминат в режим на функциониране, ориентиран към нуждите на гражданите и бизнеса. Ключово място е отделено на темата за Електронната идентификация.

 

"За да е реална една дигитална трансформация на администрацията, е необходимо гражданите да разполагат с удобно и достъпно средство за електронна идентификация – да могат лесно, чрез компютъра или телефона си да докажат своята идентичност пред административните органи на местната власт", се казва в доклада.

 

Сред останалите приоритетни направления са обезпечаването на Комплексното административно обслужване (отпадане на удостоверения, преминаване към електронни услуги). Залага се на оформлението на регистрите и вътрешния документооборот в електронен вариант, за да се улеснят справките в електронните архиви, както на и повишаването на институционалния капацитет за дигитална трансформация, и отварянето на максимално количество данни към гражданите и бизнеса.

 

Основната цел на предлаганата програма е да направи работата на Столичната община по-ефективна, по-гъвкава, по-прозрачна и по-удобна за гражданите и бизнеса, подчертават демократите.

 

"В световен мащаб водещите, конкурентните, бързо развиващите се градове и държави са онези, в които е постигната висока степен на прозрачност и достъпност на технологичните решения. В бъдеще развитието на един град ще бъде оценявано според неговата иновативност, гъвкавостта, с която посреща промените и готовността да използва съвременни технологии за по-добра ефективност, по-високо качество и реална добавена стойност на предлаганите услуги и по-висок стандарт на живот за гражданите", се казва в мотивите на документа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3830 |06.12.2019 Общинският съвет в Свиленград иска паркинг до границата заради километричната колона от камиони . 3| 4879 |06.12.2019 Майка от ”Системата ни убива”: Питам властта, питам и заспалия си народ? В такава държава ли искате да живеете? . 5| 4320 |06.12.2019 Политолог: Нагло е на фона на ниското доверие партиите да искат повече пари . 4| 4944 |05.12.2019 Патриотите искали Караянчева да забрани достъпа на тв ”Алфа” в НС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads