Реклама / Ads
0| 2917 |04.07.2023 НОВИНИ

Демонстрация по готварство за специалистите от ловните бази в ЮИДП

.
Източник: ЮИДП
Главните готвачи от ловните бази, намиращи се в териториалния обхват на Югоизточно държавно предприятие - Сливен, участваха в демонстративно приготвяне на дивечови ястия. Майстор-готвачите обмениха опит с експерт от съседна Турция - Осман Озер, преподавател в университета “Селчук”, докторант по ловен туризъм и специалист дивечови месо и продукти.
 

След участието на ЮИДП-Сливен на Международното изложение в Турция през месец май 2023 г., където беше създаден контакт с г-н Озер, ръководството на предприятието отправи покана към него за посещение в България.


.
“Обмяната на опит и нови идеи винаги са били основна цел в работата ни. Смятам, че трябва да се възползваме от всяка възможност за надграждане и развитие на дейността ни. А създаването на нови контакти и затвърждаване на сътрудничеството ни с колеги от съседна Турция винаги са били наш приоритет. Вярвам, че това обучение ще бъде от голяма полза за ловните резиденции и посрещането на ловни групи туристи.”, сподели директорът на ЮИДП инж. Димчо Радев.

 

Гастрономическият семинар се проведе на територията на Държавно ловно стопанство - Мазалат в ловна резиденция “Трънково”. Основен акцент по време на обучението бяха различните начини за приготвяне на дивечово месо. Специфичните рецепти, които бяха представени пред готвачите, впечатлиха с интересни методи за обработка на месо от дивеч и иновативни начини за поднасяне на ястията. Друга тема по време на обучението, бяха различните видове подправки, подходящи за използване при приготвянето на дивеч.


.

“Тънкостите, които научихме от нашия турски колега, със сигурност ще ни бъдат от полза и ще ги използваме при посрещането на гости в ловните резиденции”, заявиха готвачите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 2854 |15.06.2023 Демонстрация под наслов „ЕС и демокрация, фашизмът не е патриотизъм“ се провежда в София . 5| 3146 |18.04.2023 Експерт: Преговорите и общите изявления между партиите са демонстрация. Политиците са много уплашени . 1| 3135 |24.11.2022 ГЕРБ видяха демонстрация на полицейщина в ареста на областния си координатор . 13| 5611 |17.11.2022 Христо Иванов: БСП направиха демонстрация на пълна лоялност към ГЕРБ и ДПС. ПП и ДБ няма да влизат в зала

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads