Реклама / Ads
38| 8757 |21.08.2020 НОВИНИ

Ден 44! Протестът започна с искане оставката на Илиан Тодоров , пак затварят пътища

.
Протестът тръгна към Орлом мост.
Ден 44 на протестите срещу управлението на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Отново хиляди скандират ”Оставка”. Отровното трио започна протеста с брифинг, на който съобщи, че иска оставката на областния управител на София-област Илиян Тодоров, заради недопустими обиди към хората.
 

20, 45 часа:

Протестиращите се отправиха към "Орлов мост". Всички скандират "Оставка". При преминаването си край парламента, хората го освиркаха.

 

На Орлов мост


.


.

 

20,30 часа:

Искаха да ми вземат една горелка на газ, на която пека чушки. Радвам се, че не ми взеха уреда за загъване на сърмички. Това каза пред протестиращите майката на протестиращия Тихомир Василев. Припомняме ви, че вчера полицията влезе в техния дом. Тя допълни: „ Призовавам полицая,  който даде брифинг,  да дойде у нас с уреда и да свари ракия. Ще я пием заедно.

 

20 часа

На сцената говориха членовете на "Отровното трио". 

 

 

Велислав Минеков: "Тук ще бъдем до деня, в който ги премахнем. Няма да ги допуснем на власт! Всеки, който се съгласи да участва в това престъпление, наречено Тиквена конституция, е национален предател. Вчера бях в Пловдив. Полицията там се оказа агресивна. Тя се командва от прасе. Протестиращите бяха атакувани и това става след като голямата тиква обеща друго. Наистина там ситуацията е сложна и нека да ръкопляскаме на хората, които тази вечер отново там ще бъдат на протеста. Време е да ги изгоним, да ги премахнем и да ги забравим. И да ги накажем цял живот да учат английски".

 

Арман Бабикян:  "Здравейте, пияници! Как не ви е срам да изглеждате по тоя начин в очите на областния управител на София. Ще преглътнем това, понеже е прекалено дребно пред достойнството на този площад".

 

Николай Хаджигенов: "Вчера в Пловдив имаше полицейско насилие. Не пускайте уведомление за протестите. Вчера кметът на Пловдив е забранил част от протестите. Тази забрана е незаконосъобразна.  Всички заедно трябва да направим промяната".

 

Преди протеста

 

„Няма да коментирам езика на областния управител, за когото ние сме избори. Това се отнася за хиляди професори, генерали, студенти, лекари, юристи. Склонен съм да приема, че ние от Отровното трио сме алкохолици и изроди. Този човек трябва веднага да си тръгне, каза Арман Бабикян от Отровното трио“.

 

Адвокат Николай Хаджигенов пък увери, че блокадите са законни и няма нужда да се уведомява общината за тях. „В Пловдив 24 часа по-рано са дали уведомление за протест и кметът е отказал. А режимът е уведомителен, той не може да забрани. Това е порочно и незаконно. Това е причината, поради която настоявам: Не подавайте уведомления за протести! Няма санкции за неизпълнение на това“, каза Хаджигенов. 

 

В „триъгълника на властта“ в столицата вече започнаха да се събират протестиращи. Обичайно броят нараства чувствително към 20,30 часа. 

 

Около 18 часа в лагера на "Орлов мост"  дойде и бившата кметица на „Младост“ Десислава Иванчева, която заяви, че там са нейните приятели и идва да ги подкрепи: „Днес имам разрешение от съда, за да отида на лекар и Орлов мост ми е по маршрут. Не съм избягала“, каза тя, цитирана от БНР.

 

Палатковият лагер на Орлов мост

Сн. БГНЕС
.

 

"На Орлов мост, освен че къмпингувам,  седя и чакам оставка. Хората, които ни подкрепят са значително повече. Има  и такива, които  намират оправдание да на се тук –работа, кучето", обясни жена от протеста пред ТВ 7/8.

 

Грандиозен протест се очаква и в Пловдив заради нощната акция на полицията, която разтури палатките на панаирния мост.

 

Във Варна също се събират протестиращи. Засега протестът минава по-по-различен начин във Варна. Там хората показват как се действа при електронно гласуване.  

 

Протест ще затвори за около час движението по пътя Русе-Бяла-Велико Търново, съобщиха организаторите от Бяла. Те планират да направят шествие от “Лукойл” до кръговото кръстовище и обратно до Гара Бяла, съобщи rusemedia.com. 

 

Началният час е обявен за 19 часа. Очаква се протестът да продължи около час. Полицията има готовност да въведе обходни маршрути, ако се налага, тъй като най-вероятно ще се образуват колони от тежкотоварни камиони и трафикът ще бъде сериозно затруднен.


Това е вторият протест със затваряне на пътя, който организират беленчани в рамките на седмица. Те се присъединяват към недоволството в страната с искания за оставки на правителството и главния прокурор.

 

По-рано днес в столицата вече два пъти беше блокирана сградата на БНТ на улица „Сан Стефано“. От сдружението БОЕЦ поискаха генералният директор Емил Кошлуков да подаде оставка.

 

Гледайте на живо  ТУК!

 

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 6445 |21.08.2020 Адв. Хаджигенов: Протестът е масово недоволство, свидетелство за масов провал . 3| 5168 |21.08.2020 Стартира протестът на надзиратели и служители на „Съдебна охрана” . 5| 5243 |20.08.2020 Надзирателите в затворите излизат на протест с искане правосъдния министър да изпълни обещанията си . 15| 7080 |19.08.2020 Павел Спасов: Войната с протестиращите започна във Варна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads