Реклама / Ads
31| 7890 |16.09.2020 НОВИНИ

На живо - Ден 70: След агресията срещу майките от ”Системата ни убива” хората са още по-решителни и гневни /видео и снимки/

.
Източник: БГНЕС
70-ти ден от протестите срещу премиера Бойко Борисов, правителството му и главния прокурор Иван Гешев. Хората са гневни, решителни и неотстъпчиви в исканията си, след като станаха свидетели на брутални действия срещу майките на деца с увреждания и цинични определения към едно от тях.
 

След като Европейският парламент изпрати редица въпроси към Борисов и Гешев днес протестите започнаха много по-рано от обичайно. В Народното събрание прекараха билзо 8 часа майките на деца с увреждания заедно с едно от тях, които в последствие бяха брутално изхвърлени от сградата от охранители.

Всичко за случилото се вижте ТУК.

 

 

Българи в Бруксел днес посетиха за вторипът централата на ЕНП, където потърсиха отговорите на въпросите отправени към Доналд Туски и Манфред Вебер относон премиера Бойко Борисов и протестите у нас. Вижте подробности ТУК.

 

 

21:00

На площадът прозвуча химнът на Република България. След това протестиращите се отравиха на традиционното си шествие до "Орлов мост", който беше затворен 20 минути по-късно.

 

20:23

„Помислете си много внимателно кого защитавате. Те ви карат  да заставате да ви целят с яйца и домати. Те ви карат да защитавате тяхната незаконна и нелигитимна власт. Искаме да спрем противопоставянето между народа и полицията. Елате при нас. Протестът е за вас.“, се обърна към полицията Никола Вапцаров от трубината на протеста.


Той обяви, че в Народното събрание са сставени днес  240 декларации, за да има за всеки един от депутатите да разпишат.В тях фигурират четири точки:

*Безусловно приемане на исканията на протеста за оставки.

*Всички излъчени от квотата на НС във ВСС да поискат поставката на Иван Гешев

*Пълно противопоставяне на проектът на Конституция

*Разпускане на парламента и предсрочни парламентарни избори.

 

"Вече не могат да кажат, че не знаят защо протестираме", каза още Вапцаров.


.

 

От трибуната една от майките от "Системата ни убива" заяви, че има какво да покаже на света. "Караянчева, Вие сте убийци", заяви тя след ракзаза й какво се е случило днес с тях в сградата на Народното събрание.


.


.

.

 

20:00

На фасадата на Народното събрание отново се прожектират кадри от протестите и арестите на 2 септември.

 

19:00

Голяма част от протестиращите остават пред служебния вход на Народното събрание на бул. "Дондуков". Хората викат оглушително  "ОСТАВКА!".

 

 

Днес стана ясно, че държавата ни ще изтегли нов дълг от 5 милиарда лева.

 

Хронологията на случващото се ще следим отново на живо.

Очаквайте подробности.

 

Ето кадри от акцията на охранителите на Нарадното събрание.

Снимки: БГНЕС

.
.


.

.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 11691 |16.09.2020 /на живо/ Напрежението расте! Майките зоват: Елате пред НС, подкрепете ни. Хора започнаха да се стичат . 7| 5776 |16.09.2020 АЕЖ: МВР да обясни защо привика журналист на разпит след запитване за полицейско насилие . 21| 9641 |16.09.2020 Прокуратурата в Барселона: Не е приключило разследването с къщата и Борисов . 10| 6446 |15.09.2020 Манолова: Ще има политическа криза след едни брутално нечестни избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads