Реклама / Ads
0| 2402 |22.04.2024 НОВИНИ

В Деня на Земята: Откриват изложбата "Ледовете на Антарктика" в София

.
В Деня на Земята, 22 април, артистът Марина Великова представя своя фотографски разказ за Антарктика. Снимките Марина прави по време на последната българска антарктическа експедиция, с която пътува.
 

Изложбата “Ледовете на Антарктика”ни води до непознати и красиви места, но и задава важни въпроси. Отговорите ще потърсим заедно с проф. Христо Пимпирев на откриването в понеделник, 22 април, от 19 часа на Моста на влюбените в София.


Проектът се реализира с подкрепата на "Веолия".




Изложбата “Ледовете на Антарктика” представя непознатата красота на Ледения континент, уловена от обектива на Марина Великова.

 

Изложбата подкрепя българските учени в изследването на Антарктика и повдига значими за обществото теми: климатичните промени, ролята на хората за опазване на биоразнобразието и околната среда.

 

“Ледовете на Антарктика” е част от проекта “Антарктика в нови измерения”.

 

Откриването на изложбата днес от 19:00 часа на Моста на влюбените в София е със свободен вход.

 

Международният ден на Земята се отбелязва на 22 април. Целта е да се напомни на международната общност за пряката завимост между човека, планетата и нейните екосистеми. 

 

За първи път Денят на Земята е честван на 22 април 1970 г. в САЩ по инициатива на сенатора Гейлорд Нелсън като национална протестна демонстрация в защита на природата, в която участват близо 20 млн. души в цялата страна. В България се отбелязва от 1993 г. По данни на ООН Земята губи 4,7 млн. хектара гори всяка година, което е площ, по-голяма от територията на Дания. Освен това близо един милион животински и растителни видове са застрашени от изчезване. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2429 |22.04.2024 След двете жертви на коклюш: "Това е сериозно заболяване, не е случайно, че ваксината е задъжителна" . 0| 2427 |22.04.2024 Светият Синод се събира днес. Какви са проблемите около избора на нов Сливенски митрополит? . 3| 2583 |22.04.2024 ISW: Сега е важно помощта да стигне бързо в Украйна. В окупирания Крим украинците удариха най-стария действащ руски военен кораб . 0| 2467 |22.04.2024 Израел предупреди за опасността от иранската ядрена програма, одобри плановете за продължаване на войната в Газа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads