Реклама / Ads
7| 4632 |02.02.2011 НОВИНИ

Депесари се изнасят от Лудогорието

.
Изборният туризъм, който избуя в края на годината заради предстоящия през есента местен вот, е свързан не само със заселване, но и с изселване на гласоподаватели.
 

Откъде идват стотиците жители, които се регистрират ударно в морски общини, в Хасковско или в Монтанско, пита Труд. Проверка в ГРАО показа, че от август м. г. 644 души, регистрирани по настоящ адрес в община Омуртаг, са се преселили на друго място. А в община Попово същото са сторили към 400 човека. Накъде обаче е насочен този поток, не е ясно. Отливът е останал незабелязан за партийните активисти, твърдят политическите сили в региона. От ДПС, които управляват в 3 от общо 5 общини, признаха, че огромна част от сменилите адреса си най-вероятно са техен електорат и се зачудиха накъде са поели тази избиратели. Те се кълнат, че нямат нищо общо.

“Кой ще се занимава да мести хора? Защо да пращам хора в Хасково, като и на мен са ми нужни? Наесен пак ще направим бум. Ще управляваме както и досега в Омуртаг, Антоново и Опака. Не могат да минат без нас и в Търговище, и в Попово”, зарече се областният лидер на ДПС Хамди Илиязов. Движението на Доган, за което се знае, че следи под лупа всичките си избиратели по секции, едва ли е изпуснало тези повече от 1000 свои хора, коментират редови партийци. И припомнят, че Търговище е крепостта на отцепника Касим Дал.

“Едно от обясненията, което можем да предположим, е, че някой ги вади тези хора от една място и ги насочва на друго. Дали е пряко от партии, или се използва формулата чрез бизнеса, който наема групи от хора от дадени населени места и ги ангажира на друг край на страна, не се наемам да коментирам”, каза днес кметът на Търговище д-р Красимир Мирев.
Според зам.-кмета на Попово Тихомир Трифонов много хора най-сетне вписали истинските си адреси при смяната на личните карти и лъснала икономическата миграция. Голям отлив на избиратели има и във Видинско, но местните управници не ги припознават като нечий електорат. (Труд)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4926 |02.02.2011 Продават ни във фейсбук като добитък . 11| 4758 |01.02.2011 Кадиев: Софийският бюджет е болен от свински грип . 12| 4711 |01.02.2011 БСП и ДПС подкрепиха управляващите за БАН . 17| 17684 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads