Реклама / Ads
0| 5479 |18.04.2014 НОВИНИ

Дядо Дометиан връчи празнични пакети на бедни видинчани

.
На най-скръбния ден за християните - Велики Петък, Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан връчи празнични хранителни пакети на крайно бедни българи от Видин, осигурени от Сдружение „България си ти!“ по инициативата „И добрината воскресе!“.
 

„Сдружение „България си ти!“ идват от другия край на страната, за да поднесат в името на Христа своите дарове за тези, които имат нужда да посрещнат празника с повече радост и внимание и с по-богата трапеза“, каза Дядо Дометиан. Той благослови нуждаещите се миряни и пожела светли празници на всички.

Подпомогнатите в Катедрален храм „Свети Димитър“ в старопрестолния град бяха от многодетни семейства, социално слаби видинчани, бездомни и хора без родители и близки. Всички сърдечно благодариха, като повечето споделиха, че рядко някой им подава ръка и се грижи за тях.

Инициативата „И добрината воскресе!“ се провежда в цялата страна за втора поредна година и цели да подпомогне с празнични хранителни пакети нуждаещи се многодетни български семейства и крайно бедни хора.

На днешния  ден екип на „България си ти!“  посети и регионите на Благоевград, Кюстендил, Дупница, Симитли.

Инициативата ще продължи и в събота и неделя, като на 19 април в 11 ч. в с. Гурково, Казанлък, Сдружението ще посети дома на семейство Палови, които са надарени с 13 деца и са под крилото на организацията повече от две години.

Следващите градове, които ще бъдат спирка за „България си ти!” са Пловдив, Казанлък, с. Гурково, Бургас, с. Ново Оряхово, Разград.

Инициативата започна на 17 април от Елин Пелин и зарадва множество семейства и деца в неравностойно социално положение. Следващите спирки бяха приюта на Дядо Иван в Нови Хан и семейства в село Гара Елин Пелин, Равно поле, Нови Искър, незрящи хора със съпътстващи заболявания в София.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5809 |16.04.2014 Лидерът на ГЕРБ във Враца връчи оставка . 21| 6626 |12.03.2014 Фрог нюз научи: Дядо Неофит закъсал сериозно със здравето . 4| 5974 |11.03.2014 Тайни и загадки: Отвлечен дядо от село се озова пребит във Виена . 52| 5637 |09.03.2014 Борисов връчи на Близнашки над 500 000 подписа за референдума

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads