Реклама / Ads
14| 5955 |06.08.2013 НОВИНИ

Дядо Николай: Ще дойде време, когато слабите ще изритат политиците

.
Митрополит Николай
Политиците забравят, че когато подритват слабите ще дойде време, когато слабите ще ги изритат.
 

Така пловдивският митрополит Николай коментира политическите фигури през 20-годишния преход в страната. Той обвини политиците, че са забравили, че трябва да са солидарни със своя народ и са злоупотребили с него.

Възлюбеният Бог не даде властта никому, на никой от тези, които се опитваха да управляват България през тези над 20 години, защото те не я заслужават.

Живеем във времена на лукави, на изпитания, времена на разделение на нашето общество, на агресия, на безвластие, времена на липса на държавност. Времена на протести, на несъгласие, на липса на справедливост, времена на липса на мир в душите, в семействата, на обществото, в което живеем и се трудим", допълни митрополит Николай.

„Тези светоуправници, когато вдигат ръка да гласуват, забравиха най-важното - Божествения закон, както и да слушат гласа на съвестта си, ако имат такава. Те направиха всичко възможно българският народ да не знае Десетте Божи заповеди", заяви митрополитът.

Владиката отправи остри упреци към политиците и управниците, които са забравили, че трябва да бъдат солидарни със своя народ. Когато изпращат близките си да се лекуват в чужбина в модерни болници, мислят ли за онези милиони българи, които нямат възможност да се лекуват в чужбина и остават тук. Когато изпращат децата си да учат в чужбина, мислят ли за тези деца на българския народ, които остават в страната ни, попита митрополитът Николай.

На въпроса, зададен от медиите „Какво ще каже църквата?", митрополит Николай отговори: „Църквата не мълчи, тя прави същото вече 1 100 години. Тя няма да измисли ново Евангелие, нова Библия, нови Десет божи заповеди. Защото Бог е същият! И който отмени дори една чертица, една йота от Светото писание - Анатема!".

Митрополит Николай бе категоричен в заключението си, че това, което проповядва църквата, в европейското законодателство се нарича ценности. По думите му, нашите управници като че ли искат да придобият целия свят, но да погубят не само своите, но и душите на народа.

Дядо Николай отслужи тържествена литургия по случай храмовия празник на църквата „Преображение Господне" в пловдивския район „Тракия". В края на словото си той благослови вярващите и целия български народ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5204 |25.07.2013 Дядо Кирил се е удавил, гласи експертизата . 5| 5319 |14.07.2013 Отец Дончо: Медийният образ на дядо Кирил се отличаваше от реалността . 5| 4981 |11.07.2013 Висшият клир и миряни се прощават с дядо Кирил . 21| 5493 |11.07.2013 Изпращат дядо Кирил с бентли

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads