Реклама / Ads
11| 5668 |23.10.2020 НОВИНИ

Дянков: Проектобюджетът за 2021 г. е за гласове, напомня този на Станишев за 2009 г.

.
Симеон Дянков Източник: БГНЕС
Проектобюджетът за 2021 г., който Министерството на финансите публикува преди ден, е изборен бюджет и е направен, за да спечели колкото може повече гласове. Това мнение изрази пред БНР финансовият министър в първото правителство ”Борисов” Симеон Дянков. В тази си роля той наложи силни ограничения на бюджета тогава в опит да намали дефицита в условията на световна финансова криза и с това си спечели множество недоброжелатели.
 

"Този бюджет много ми напомня на бюджета, приет от правителството на Сергей Станишев в края на 2008 година, тоест, има пари, но те не се използват ефективно, а с цел да се представи управляващата коалиция по-добре на изборите В този бюджет се мисли все едно нямаме криза", коментира днес Дянков.

 

"Не ме притеснява дефицитът, защото сме в период на криза и в такъв период дефицитът се вдига в почти всички държави... Въпросът е този дефицит за какво се харчи. Надявам се, че харченето ще отива към политики, които помагат на икономиката да се развива. В момента е насочено към това кои гласове могат да се спечелят", каза финансистът.

 

По думите му "притеснителното е, че липсва мисъл как се справяме с тази криза"и е редно "в един сериозен бюджет, особено при криза, трябва да има резерв, който да е разписан".

 

"По време на криза е моментът, в който по-лесно се правят реформи, защото се вижда в обществото какво е необходимо. Как не само да се справим с кризата, а след кризата как да сме по-силни в тези сектори... Има разходи, на които или не им е времето сега, или вървят в мисълта, че кризата е зад нас и се справяме с последиците от нея. Някои разходи могат да се забавят във времето, например, във военната сфера. Би могло да се мисли за по-ефективни разходи в сектора на транспорта", каза Дянков.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 9910 |02.09.2020 Божков: Хунтата купи достатъчно гласове, за да продължи националното предателство . 16| 7633 |10.08.2020 Симеон Дянков: Сякаш България няма социален министър . 7| 5443 |14.05.2020 Симеон Дянков: Намаляването на ДДС не помага на туризма, а на богатите . 9| 7489 |26.04.2020 Симеон Дянков: Спадът в икономиката на България ще е между 6% и 10%

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads