Реклама / Ads
10| 4859 |01.04.2010 НОВИНИ

С. Дянков: Заплатите няма да се пипат

.
Симеон Дянков
Като се разруши статуквото, веднага излизат хората, които са печелили от това, но всички трябва да разберат, че заедно трябва да излезем от кризата и България да стане средно богата държава, обясни министърът на финансите.
 

Заплатите няма да се пипат, ще се оптимизира броя на хората, обяви по БТВ вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков. В неговото министерство съкращенията вече били направени.

Ще се правят злоупотреби и ще се прехвърлят авоари в чужбина, но тези страни, в които това може да стане, са силно намалели, обясни Дянков, според когото месец-месец и половина ще трябва за да се облекат мерките, свързани с данък-лукс в законова форма.

Като се разруши статуквото, веднага излизат хората, които са печелили от това. Всички трябва да разберат, че заедно трябва да излезем от кризата и България да стане средно богата държава, добави Дянков. По отношение на преустановяването на контрабандата на алкохола вече имало успехи, на горивата - те били частични, а борбата била за преустановяване на контрабандата на цигари.

Ако някой работи за държавата, е редно неговата заплата да са някакъв процент от тази на премиера, отчете Дянков, визирайки лекарските заплати.

Frognews.bg напомня, че днес антикризисните мерки на правителството в парламента. Те бяха дебатирани на редица срещи между представителите на правителството, синдикатите и работодателите. Целта им е да омекотят последствията от икономическата криза, да бъдат постигнати бързи, реални и устойчиви резултати по преодоляването на последиците от нея и да стабилизират бюджетната позиция.

По предложение на Дянков правителството одобри вчера и мярка, по която не беше постигнат консенсус в Националния съвет за тристранно сътрудничество - освобождаване на държавното обществено осигуряване от ангажимента да заплаща първите 3 дни от временната неработоспособност с оглед избягване на злоупотреби с осигурителната система. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4449 |10.03.2010 Депутати замразиха заплатите си, Костов недоволен . 3| 5907 |05.03.2010 Ц. Цачева: Временен мораториум върху заплатите на депутатите! . 2| 4640 |10.02.2010 С.Дянков: Здравната реформа е трудна, но мен не ме е страх . 26| 5912 |05.02.2010 Дянков: Корнелия Нинова е пропаднал политик и лъже!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads