Реклама / Ads
35| 6213 |15.02.2021 НОВИНИ

Манолов: Нито Фандъкова, нито Борисов са виновни за загиналото от токов удар момче, а някое човече

.
Източник: БГНЕС
Съсипва се образованието в страната. И нито Фандъкова, нито Борисов са виновни за загиналото момче в София от токов удар, а някое човече. Дези думи на шефа на КТ ”Подкрепа” Димитър Манолов ни дадоха храна за размисъл.
 

Да, ама контролът не се ли осъществя точно от тези двамата чрез поставените им фигури на всички нива? Още нещо, "човечето" много често се оказва от тези „нашите хора“.

 

В случката се замеси и здравният министър проф. Костадин Ангелов, който със  заповед определи комисия от експерти на ведомството, която да извърши оглед на мястото на трагичния инцидент.

 

"Тъй като в публичното пространство бяха изнесени твърдения, че шахтата, по която е протичал ток, обслужва УМБАЛ „Св. Иван Рилски“, комисията има за задача да установи обстоятелствата и да изготви доклад до края на днешния ден", уточняват от МЗ.

 

Сюжетите сега са ясни, защото са се повтаряли много пъти. Знаем какво следва: бием се в гърдите колко сме добри – режем ленти – возим се по джипки – снимаме се с уж доволния народ – издънка – мълчание – потулване – няма виновен, защото да не наклеветим „нашите хора“. Кръговрат и така до следващия път.

 

Иначе, Манолов коментира и ситуацията със засегнатите от коронавирусната пандемия сектори, която по думите му била динамична. Може би не се обявява фалит на бизнеси, защото държавата все пак дава някакви пари, заяви той пред БНТ.

 

"В училищата ситуацията може да е тежка - там пропуснатото няма как да се навакса", добави президент на КТ "Подкрепа" по повод дистанционното образование.

 

Що се отнася до безработицата у нас, тя била в приемливи граници.

 

„Не се знае обаче какво се случва вътре в секторите. Въпросът е дали после ще има стабилизация на работните места. Очакванията са, че нещата ще се възстановят и няма да има тежки щети", коментира Манолов.

 

"Трябва да спрем да разчитаме на евтина работна сила", каза още шефът на КТ "Подкрепа".

 

"Един данък по-малък трябва да има - този върху минималната работа заплата. В цивилизования свят минималната заплата не се облага", смята Димитър Манолов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 5101 |08.02.2021 Президенството опроверга: Синът на Румен Радев не бил задържан, нито бил в заведение . 12| 6472 |03.02.2021 Комарницки: Признание за д-р Тони Филипов е, че нито една от лакейските телевизии не отрази погребението му . 18| 3987 |28.01.2021 Димитър Манолов: Щом някой е решил да поеме риск, да не се сърди, ако той се сбъдне . 7| 3779 |28.01.2021 Крупиета: Нито десетична запетая от помощи не е влязла по сметките ни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads