Реклама / Ads
6| 5246 |13.09.2019 НОВИНИ

И.д. директорът на ”Хоризонт” подаде оставка

.
Николай Кръстев
Подадох си оставката пред генералния директор на БНР – дали тя ще бъде приета, не е мое решение. Това заяви все още настоящият и.д. директор на програма ”Хоризонт” Николай Кръстев, който нашумя с решението си да понижи емблематичната водеща на ”Преди всички” Силвия Великова.
 

Като причина за оставката си Кръстев казва: "За отговорност за лоши действия". Той обясни, че действията му спрямо Силвия Великова предизвикали "вълна от недоумение". Кръстев каза и, че за него било изненадващо, че е станал директор на програма "Хоризонт". Кръстев беше кореспондент на БНР в Белград и Москва, след това отиде в телевизия Bloomberg и в края на август се върна в "Хоризонт".


Преди месец гендиректор на БНР Светослав Костов заяви, че титулярният директор на "Хоризонт" Ивайло Савов е навършил пенсионна възраст, но ще излезе в пенсия около Нова година. Внезапното му отпращане в пенсия се дължи на отказа му да отстрани Великова, която се е включила на 9 септември в 12 плюс 3, за да съобщи за готвения протест срещу Гешев. Това разказаха източници от БНР.

Николай Кръстев отрече да му е оказван натиск за решението за Великова. Той обясни, че в СЕМ имало сигнал за нарушаване на лични данни на малолетен от БНР. Той не даде подробности какъв е случаят, като препрати към сайта на СЕМ. На въпрос защо тогава вчера генералният директор на БНР Светослав Костов посочи като причина за свалянето на Великова длъжностната ѝ характеристика , Кръстев не коментира по същество разминаването, а само че за него въпросът бил заради случая със СЕМ. Той отрече, че въобще е говорено с Великова за избора на нов главен прокурор, но призна, че ако не е на сегашната си позиция, а е просто журналист, е щял да подозира, че случилото се е точно заради избора на Гешев.


"Критичните въпроси не пречат на никого", защити Кръстев и официалната позиция на БНР, че е необходимо в отразяването на съдебната сфера да има "плурализъм", а Великова допуснала едностранчивост. Той обаче не можа да даде конкретен пример, можел да го направи, ако му се даде възможност изрично да потърси. "Ако знаех, че ще ми искате примери, щях да се подготвя", обясни директорът на "Хоризонт", който добави, че трябвало, като не може да осигури интервю с членове на ВСС за съответните предавания, да го каже. На питане дали не го е направила, Кръстев не можа да го потвърди. Относно днешната сутрешна профилактика на излъчването на БНР, Кръстев коментира, че не е технически професионалист, като уточни, че ръководството на БНР е водело разговори с НУРТС да не се прави профилактика сега, но безуспешно.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6012 |13.09.2019 Заглушиха излъчването на програма ”Хоризонт” в цялата страна . 3| 5146 |05.09.2019 Сидеров: Каракачанов да подаде оставка, за да оцелее правителството . 5| 4625 |03.09.2019 Мая Манолова подаде оставка като омбудсман: Ще отвоювам столицата на България . 8| 5065 |30.08.2019 Директорът на Софийския затвор подаде оставка засегнат от Румен Петков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads