Реклама / Ads
1| 4567 |02.11.2023 НОВИНИ

Джартов, Пожарна безопасност: На 29 ноември ще има национален тест на сигнала за тревога

.
Александър Джартов
"Служителят, който вчера е изпратил съобщението за тревога е бил претоварен и е пропуснал процеса на верификация. Сигналът не е трябвало да бъде изпратен до всички клетки, а само до тестовите. Тестът е бил проведен само с конкретния мобилен оператор, а не с всички". Това каза Александър Джартов, директор на ГД "ГД Пожарна безопасност и защита на населението".
 

"След като системата започне да функционира официално, при получаване на съобщението ще има линк към сайта, създаден за тази цел, на който хората ще могат да се информират допълнително, тъй като съобщението е с ограничен брой символи", допълни той в ефира на NOVA.

 

Съобщението е клетъчно излъчване, а не СМС, добави той.

 

Тестването ще започне от следващата седмица по области и ще приключи на 29 ноември с национален тест, допълни Джартов.

 

Той подчерта, че очаква в началото на следващата година системата да бъде въведена в експлоатация.

 

Специалистът каза, че е необходимо телефонът да има обхват, за да получи съобщението.

 

Джартов предупреди, че ще има телефони, които няма да могат да получат съобщението или няма да го получат във вида се предполага, че се визуализира. Такива с по-стари версии на операционните системи, допълни той.

 

Вчера тестът за ранно предупреждение при опасност предизвика стрес у много българи. 

 

Човешка грешка е причина за съобщението за тревога, което получиха на телефоните си хиляди българи вчера вечерта, потвърдиха от фирмата, която се занимава с разработването на системата BG-ALERT.

 

ФрогНюз
 
 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4661 |02.11.2023 Денков и Василев се срещнаха със синдикатите: Ръстът на доходите ще изпревари инфлацията . 16| 5758 |02.11.2023 "Не знаем какви стъпки ще последват и кога, но знаем къде свършва този път". Путин разреши на Русия да направи ядрен опит . 19| 4815 |02.11.2023 Денков: Правителството ще направи всичко, за да са сигурни гражданите, че те определят кой да управлява! /видео/ . 6| 5999 |02.11.2023 Светослав Малинов: В главата на Борисов може би се върти, че ГЕРБ започна от София и от София ще започне и да завършва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads