Реклама / Ads
0| 2956 |09.06.2022 НОВИНИ

Джони Деп на 59

.
Джони Деп
Днес, 9 юни, 59-ия си рожден ден празнува една от най-ярките звезди на Холивуд, американският актьор Джони Деп. Джон Кристофър Деп е цялото му име. Оуенсбъроу, Кентъки - там е роден. Син е на Джон Кристофър – строителен инженер и Бети Сю Палмър – сервитьорка. Актьорът има един брат и две сестри.
 

През ученическите си години Джони започва да се занимава с музика и свири на китара в различни училищни банди. Родителите му се развеждат, когато той е на 15 години. Скоро след това Джони напуска училище. Започва да се занимава по-сериозно с музика и през следващата година това се превръща в основното му занимание.

 

За първата роля на Джони Деп му помага Никълъс Кейдж, който решава, че младият талант има бъдеще като актьор и го запознава със своя агент. Така Деп получава роля във филма „Кошмари на Елм Стрийт“. След края на снимките звездата използва парите от хонорара си и за пръв път в живота си отива на уроци по актьорско майсторство в Лос Анджелис.

 

Към днешна дата лентите с участието на Деп са генерирали над 2,2 млрд. долара в боксофис приходите в САЩ и над 5 млрд. – в световен мащаб. Сред иконичните му роли са тези на Джак Спароу в петлогията „Карибски пирати”, на Раул Дюк в „Страх и омраза в Лас Вегас” и на Сам в „Бени и Джун”.

 

Номиниран за „Оскар” за най-добра мъжка роля трикратно, за Наградата на гилдията на актьорите четири пъти и за „Златен глобус” – осем пъти, от които печели една статуетка за ролята си в „Суини Тод: Бръснарят демон от Флийт Стрийт”, Носител е и на приз от Гилдията на актьорите за „Карибски пирати: Проклятието на Черната перла”. През 2017 г. печели званието "Любима икона в киното" в наградите People's Choice Awards в САЩ.

 

Джони Деп се жени, когато е още на 20-годишна възраст за Лори Алисън, но връзката им трае 3 години. През 1990 г. се сгодява за актрисата Уинона Райдър. Третата жена в живота му е моделът Кейт Мос. Връзката им продължава четири години.

 

След това звездата поддържа 14-годишна връзка с френската певица и актриса Ванеса Паради, която го дарява с две деца – Лили Роуз Мелъди Деп и Джак Джон Деп III.

 

През 2012 г. започва да се среща с актрисата Амбър Хърд. Запознават се при снимките на филма „Дневникът на един пияница“ (2011). Сгодяват се през 2013 г., а две години по-късно стават семейство. Разводът им е финализиран през януари 2017 г., а преди броени дни приключи и шумното дело, в което двамата бивши партньори се изправиха един срещу друг с различни обвинения.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4020 |01.06.2022 Джони Деп спечели делото за клевета срещу Амбър Хърд . 5| 5483 |06.10.2021 Почина звукоинженерът, актьор и ненадминат чешит Джони Пенков . 3| 8282 |20.06.2012 Джони Деп и Ванеса Паради се разделиха любовно . 0| 5027 |12.12.2009 Джони Холидей е в изкуствена кома

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads