Реклама / Ads
0| 5716 |02.04.2011 НОВИНИ

ДНСК ще продължи да разрушава незаконните строежи

.
Строежите с неизвестен извършител са много, невинаги могат да се установят лицата, които са ги извършили. В крайна сметка производството е срещу неизвестен извършител и средствата са за сметка на държавата и общината
 

В Ставри Димитрово, Веселото село, са издадени 169 заповеди за незаконни строежи, каза М. Гечева от Дирекция за национален строителен контрол в предаването Седмицата по Дарик.

До края на април месец се изпълняват 15 заповеди, 6 от строежите са премахнати доброволно от техните собственици. 100 от заповедите се обжалват в съда, а след неговото решение ще се продължи да се изпълняват те, поясни ситуацията в момента Гечева.

Сега няма възможност незаконните строежи да се актуват в полза на държавата. Строежите с неизвестен извършител са много, невинаги могат да се установят лицата, които са извършили строежите. В крайна сметка производството е срещу неизвестен извършител и средствата са за сметка на държавата и общината, поясни Гечева.

Проверки от ДНСК са извършени в Банско и Пампорово, но по първоначални данни са проверени в Пампорово общо 202 строежа, а с решение за спиране е издадена само една заповед. Има 15 акта за забрана за ползване, тъй като няма акт 16. Има само няколко заповеди за премахване на строежите, каза Гечева.

В област Варна са премахнати 20 незаконни строежа, предстоят да се премахнат още 20 строежа. По южния плаж също ще се разрушат постройки върху дюните, посочи Милка Гечева.

ДНСК установи нарушения при магистрала Тракия – извършени са 17 проверки на трите Лота. Издадени са 15 наказателни постановления на обща стойнос 93 хиляди лева. Те са за нарушения в документацията. За влаганите материали се правят лабораторни изследвания, които се прилагат в документите, а такива липсват и затова има наложено наказателно постановление, обясни гостенката.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 6191 |28.02.2011 Държавата е виновна за незаконните постройки на ромите . 4| 5139 |18.02.2011 ЕК: България трябва да продължи реформата в съдебната система . 0| 5202 |23.10.2008 Рецесията в Европа ще продължи две-три години . 1| 5077 |18.06.2008 ЕС определи правилата за връщането на незаконните имигранти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads