Реклама / Ads
0| 3132 |24.12.2022 НОВИНИ

Добри дела на Бъдни вечер в цялата страна

.
Източник: Снимката е илюстративна
Над 1 тон хранителни продукти раздадоха за коледната трапеза на нуждаещи се хора от кампанията „Споделен хляб“ в Добрич. 120 възрастни хора, крайно бедни семейства и хора с увреждания получиха дарението, благодарение на инициативата на Клуба за народни танци „Жътвари“ и Фондация „Милостиво сърце“.
 

 В събирането на хранителните продукти са се включили и три училища в Добрич, както и стотици доброволци, които са взели участие и при раздаването на пакетите.

Кампанията „Споделен хляб“ се организира за четвърта поредна година, като трайно се увеличава, както количеството на събраните хранителни продукти, така и броя на участниците в нея, посочи Александър Иванов, председател на Фондация „Милостиво сърце“, уточни БНР.

 

Крайно бедни, самотни възрастни хора и такива с увреждания са сред подпомогнатите, споделя ръководителят на Клуба за народни танци „Жътвари“ Мая Бърдарова.

Благодарение на усилията и на децата от Икономическия техникум и Средните училища „Любен Каравелов“ и „Климент Охридски“ 120 лица от Добрич и Генерал Тошево ще имат храна за празничната си трапеза. 


При друга инициатива деца и родители дариха книжки за библиотеката в областната болница в Габрово.  Деца и родители от Габрово дариха книжки за обновяване на библиотеката в педиатричното отделение на областната болница. Кампанията е национална и е част от инициатива, целяща насърчаване на четенето сред децата.


Повече от 100 детски книжки за малчугани на възраст от 2 до 18 години са дарени за библиотеката на педиатричното отделение в областната болница в Габрово. Всички те са добре запазени, а част от четивата са съвсем нови, посочва Надя Колева, която е сред дарителите и представлява организаторите на кампанията за Габрово:

„Всички книжки, които получихме са съвременни издания, има на български писатели, тематични за Коледа. Имаме чисто нови книги, които сега излязоха, но има и любими класики, шарени, с картинки, весели“.

 

Габрово е един от градовете в  националната кампания в подкрепа на детското четене, подета от основателя на инициативата „Разказвачът на приказки“.

Днес книжките ще бъдат предадени, за да стигнат до малките пациенти в детското отделение, което се очаква да бъде обновено през Новата година.

 

Добри хора помагат в Хасково, уточнява НТВ. Над 600 семейства от селата в общината ще получат хранителни продукти от първа необходимост. Инициативата е на местни доброволци. „Кампанията се провежда за втора поредна година. Ще раздадем доста продукти по селата на нуждаещи се. Включиха се много хора, както и фирми”, обясни организаторът Росен. Семействата са избрани след комуникация с кметове на населените места в областта.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3858 |24.12.2022 Бъдни вечер е! Семейството се събира, за да очаква раждането на Исус . 1| 3305 |23.12.2022 Адв. Шаркова: Ще има дела срещу болница ”Шейново” за разменените бебета . 1| 3305 |23.12.2022 Британецът, нарязал гумите на 56 коли в Добрич, залашил съседите си с убийство . 0| 2962 |22.12.2022 Повдигнаха обвинение на британец, нарязал гумите на 56 коли в Добрич

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads