Реклама / Ads
22| 5017 |08.06.2014 НОВИНИ

Дончев: "Провалихме се, извинете” липсва в доклада на кабинета

.
Tомислав Дончев
Крайъгълен камък в българската политическа история, нарече Томислав Дончев отчета за дейността на кабинета „Орешарски”. Законът за ДАНС е сред най-големите слабости на кабинета „Орешарски”, отчете Цветанов.
 

Цветан Цветанов представи анализът на партията в сектор "Сигурност” и заяви, че обявеното в доклада 12% намаление на битовата престъпност не е вярна. Той призова медиите да направят справка в застрахователните компании за броят на откраднатите моторни средства през последната година, тъй като те ще покажат реалните цифри за битовата престъпност.

Относно борбата с контрабандата Цветанов заяви, че е липсвала адекватна политика от страна на правителството и се увеличава дупката в бюджета. Приходите от противодействие на ГЕРБ срещу контрабандата са достигнали 21 млн. лв., "защото имахме адекватна политика и съвместна дейност на митницата", каза още Цветанов.

В коментар на операциите "Кокаинови крале" и тази в Лясковец Цветанов посочи, че МВР се превърнала в пропагандната машина на днешните управляващи. Акцията в Лясковец била подготвена за шумно тиражиране, но заради непрофесионализъм е имала фатален край. Цветанов отчете и по-големият брой на загиналите в инциденти на пътя и заяви, че това е провал на превантивната дейност и е отстъпване от постигнатото по време на управлението на ГЕРБ.

В потока от думи в тези над 170 страници не е казано това, което може да се каже много по-просто, а именно: "Провалихме се, извинете”, коментира Томислав Дончев.

Аз не се сещам за друг случай на такова колективно скъсване с действителността, допълни Дончев. По думите му, психиатрията наблюдава много случаи, когато един човек може да загуби връзка с действителността, но този документ е ярко доказателство, че подобни състояния могат да се наблюдават в много по-големи групи, като в случая става въпрос за целия Министерски съвет. Томислав Дончев допълни, че документът отчита намаляване на безработицата, икономически ръст и демокрация.

"Любимата ми система: „Управление на европейските фондове”, тук разбира се, е отчетен успех и това е безспорно. Правителството е наваксало закъснението с подготовката на следващия програмен период", каза още Дончев. "Преодоляно е изоставането и системата се развива по най-добрия възможен начин. Изпуснати са няколко факта, че по две оперативни програми са прекратени плащанията. Става дума за ОП "околна среда", а от скоро и по ОП "Регионално развитие. Този факт изглежда, не е от значение за отчета”, заяви Томислав Дончев.

Той отбеляза, че в отчета липсва информация за това кога страната ще започне този Програмен период, както и коментар или прогноза кога ще започнат плащанията по текущия програмен период. "Тази година е очевидно, че няма да се случи. Имам скромна надежда, че би могло да се случи през следващата", каза Томислав Дончев. По думите му в отчета липсва и коментар за това, че близо 90 общини искат да си прекратят всички проекти за секторите "Води" и "Отпадъци", заради начина, по който се управлява ОП "Околна среда".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5156 |06.06.2014 Томислав Дончев: Няма да пием кафе с БСП . 23| 5746 |31.05.2014 Т. Дончев: Разговор между Борисов и Станишев е невъзможен . 51| 5642 |26.05.2014 Т. Дончев: Тече последният шанс на Орешарски с чест да слезе от поста си . 23| 5090 |26.05.2014 Т. Дончев: Оставка на правителството е морално решение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads