Реклама / Ads
37| 4909 |06.02.2011 НОВИНИ

Т. Дончева: Акции и милиционерщина характеризират правителството

.
Татяна Дончева
Спецслужбите винаги са генерирали скандали. Тънкият момент е ръководството им, ръководителите им трябва да имат добро познание и чувство за мярка.
 

Сега самите специални служби се управляват така, че да бъде държана властта, каза Т. Дончева в ефира на Нова тв.
Службите се използват за кадрови назаначения, категорична беше тя и разкри, че в сферата на енергетиката например има хора под прикритие, които са на най-високо равнище, които ръководят този бранш в момента. ДАНС и ГДБОП не трябва да ръководят държавата. Това е направено съзнателно, но е недалновидно. Не можете на направите енергетици от служители в ДАНС, допълниДончева.

Според Дончева злоупотребата със СРС-та е нещо много страшно. Подписите на прокурор не правят СРС-тата законни. Цветанов може да не допусне СРС, дори то да има подпис от прокурор, обясни тя. Защото всеки случай трябва да се преценява.

Коментирайки размера на контрабандата гостенката каза, че тези хора консумират властта, добиват определени бизнестеритории. Контрабандната схема е може би най-голямата, тя не може да бъде без върха на държавата. Съвсем съзнателно се качи акцизът, а това води до контрабанда.

Дончева категорично каза, че хората с Галерия при тройната коалиция са същите, които сега правят това със записите. Има фиктивен доклад от анонимен източник, по него е закачен В. Танов – това е схемата, разясни тя. По същото време в ДАНС правят дело и търсят нещо. Какво търсят?, попита гоктенката. Предварителният им материал не е бил в тази насока.
Ключовият проблем е защо са изтекли СРС-та, обяви Дончева. Има хора, които по този начин протестират срещу своите началници. Няма служител на ДОТИ, който да редуцира записите, без заповед на своите началници.

Цв. Цветанов има собсвен свят и не се интересува от околния свят. Има конкретни въпроси, на които той дължи отговори, каза Дончева.

Ал. Петров беше в затвора тогава, когато са събирани тези разговори, според мене той просто ползва тези записи. Той има една медия, в която се изявява, обясни гостенката.

Бойко Борисов и Георги Първанов са в конфликт за пред хората, отново лансира своята версия Татяна Дончева. Според нея премиерът и президентът си партнират.

Дончева категорично обяви, че голяма част от медиите са зависими от правителството, защото приходите от реклама са предимно от държавата. Според нея има голямо ограничаване на свободата на медиите.

Правителството се занимава с акции и милиционерщина, завърши гостуването си Дончева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 4981 |03.02.2011 Т.Дончева: Държавният произвол не внушава сигурност . 10| 5301 |24.01.2011 Т. Дончева: Спорът Борисов-Първанов е привиден . 26| 5361 |13.01.2011 Дончева: Двата лоста на властта са спецслужбите и медиите . 13| 5019 |09.01.2011 Татяна Дончева: За мен прокуратура няма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads