Реклама / Ads
7| 8894 |12.08.2015 НОВИНИ

Т. Дончева: Ген. Киров не казва, къде са парите...

.
Татяна Дончева
В края на миналата седмица Софийският военен съд осъди бившия шеф на Националната разузнавателна служба ген. Кирчо Киров на 10 години затвор за присвояване на 4,7 милиона лева от бюджета на службата. Военните съдии постановиха и конфискация на половината имущество на генерала.
 
"Когато става дума за хора, заемали много ключови позиции, които, когато бъдат наказателно преследвани, неминуемо се поставя въпроса как са били подбрани за тези постове и как са били държани на тях в продължение на 12 години, трябва да има убедителен отговор къде са парите. А аз не виждам ген. Киров да говори къде са парите, коментира Татяна Дончева.

Вярно ли е, че ги няма и вярно ли е, че има съставени 1100 документа, които не отговарят на истината", попита пред БНР  лидерът на "Движение 21". Според нея би било логично в Сметната палата да е създаден отдел, който да има право да проверява всичко в службите.

"По това дело 5-те милиона ги няма последните пет години. Само че, Кирчо Киров управлява 12 години. Много интересно, ако се върнем предишните 5 години, какво ще установим", допълни тя.

"Има изискване по Закона за счетоводството кое докога се пази. Всъщност, мисля, че там е станала засечката, защото тези документи са унищожени, под предлог, че няма срок за тяхното съхраняване. Обаче не е съобразил директорът, че има и друго място, на което се пазят дубликати. Този случай прилича много повече на криминален, отколкото някой си го говори", каза още тя.

Припомняме, че в края на миналата седмица Софийският военен съд осъди бившия шеф на Националната разузнавателна служба ген. Кирчо Киров на 10 години затвор за присвояване на 4,7 милиона лева от бюджета на службата. Военните съдии постановиха и конфискация на половината имущество на генерала.  

Дончева коментира и случая от снощи, когато бившият депутат от НДСВ Димитър Ламбовски откри взривно устройство на колата си. "Той си е бизнесмен и ако има неуредени сметки, би трябвало да е по-скоро във връзка с тях. Какво като е свидетел по делото срещу Румяна Ченалова?", запита тя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 7695 |08.08.2015 Кирчо Киров: ГЕРБ ме атакуваха заради Георги Първанов . 3| 4438 |07.08.2015 Прокуратурата: Няма политика в делото срещу Кирчо Киров . 19| 7310 |07.08.2015 Бомба! Осъдиха ген. Киров на 10 г. затвор . 3| 6170 |06.08.2015 П. Симеонов: Нормално е Борисов да казва, че лошите искат да го свалят преди избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads