Реклама / Ads
0| 2745 |09.08.2022 НОВИНИ

Доц. Инджов: Служебното правителство ще опитва да вади „кусурите“ на предишното управление

.
Доц. Иво Инджов Източник: БГНЕС
„Служебното правителство ще прави опит да изважда „кусурите“ на предишното управление“, смята експертът по политически комуникации доц. Иво Инджов.
 

„Основната задача на служебното правителство е, че трябва да подготви безпроблемни, честни и прозрачни като процедури избори. То обаче може да върши и доста други неща. Трябва да поддържа функционирането на страната в нормален ритъм, може да взема и извънредни решения, но само когато се налага“, коментира той пред БНР.

 

Доц. Инджов припомни, че това правителство е започнало с много кадрови смени и с вербални заявки за промяна на геополитическия курс на България, който е бил променен от предходното редовно правителство.

 

„Спонтанният протест на активни свободомислещи български граждани, които категорично излязоха на площада пред президентството, за да заявят своето неодобрение и категоричен протест против евентуално повторно обвързване на България и заробване от „Газпром“, изигра ролята на такава червена лампа. Обществените реакции в социалните мрежи, изявления на анализатори и политици също изиграха роля“, изтъкна експертът.

 

Той посочи, че ходовете на президента по отношение на войната в Украйна и българското вето към Северна Македония, както и за отношенията с Русия са разочаровали активната част от българското общество и то е в готовност за нови по-големи протести, ако президента Радев продължи активно да залага на външнополитически курс, който е в разрез с външнополитическата ориентация, която България получи по време на управлението на правителството на „Продължаваме Промяната“.

 

Относно предстоящите избори, Инджов коментира: „Докато Борисов е в ГЕРБ, а Доган и Пеевски са в ДПС тези формации остават токсични за останалите в политическия спектър, така че „Продължаваме Промяната“, както и нейните лидери са заявявали многократно, нямат намерение да се коалират с ГЕРБ дори и изборните резултати да вещаят при една такава коалиция стабилно управление“.

 

Той отбеляза, че БСП не представлява цялото „ляво“ в България а е социално-консервативен сегмент, като хора с по-социално и прогресивно мислене нямат представителство в момента, а и няма да имат скоро такова, макар че се правят опити за създаване на нови леви платформи. Освен това каза, че задачата на БСП е да не се срине на тези избори и че тя ще бъде търсеният трети партньор за една антикорупционна коалиция.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2731 |09.08.2022 Опозицията в Скопие поднови атаките срещу правителството на РСМ и България . 0| 10438 |06.08.2022 Илиян Василев: Това правителство е на политкомисарите . 0| 3157 |06.08.2022 Нейнски: Виждаме сигнали, че служебното правителство иска близост с Кремъл . 0| 14624 |05.08.2022 Дайнов към служебното правителство: Чемодан-вокзал-Москва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads