Реклама / Ads
8| 3039 |26.05.2023 НОВИНИ

Доц. Малинов, политолог: Тъмни сили се опитват да разрушат постигнатото между ПП и ГЕРБ

.
Светослав Малинов
Страхът от такова правителство (между ПП и ГЕРБ, бел. ред.) е предизвикан много преди изборите. Трябва да се запази самообладание, първите две сили са направили ход, който ще е добър за България, а вече тъмни и невидими сили правят всичко възможно, за да го предотвратят. Това коментира в ефира на БНТ политологът доц. Светослав Малинов.
 

Той добави, че опасенията за съставянето на редовно правителство са от доста отдавна и окуражи политиците от двете водещи формации да довършат започнатото, уточнявайки, че има достатъчно натрупан опит по света относно ротационните управления.

 

Първият премиер, който е договорен, е от втората политическа сила , а това е голям жест, който показва, че всички са се променили, дори Бойко Борисов. Промяната е факт. Просто това е единствената формула, която може да проработи в сегашната ситуация, каза още доц. Малинов.

 

Експертът обаче напомни, че това е временно примирие между ПП и ГЕРБ в името на общия интерес, а не брак за четири години.

 

„Ако не се запази интегритета на ПП и вътре надделят центробежните процеси, намаляват шансовете за съставяне на правителство. Този пореден епизод изглежда като постановка, в която има не една, а много пушки, с една основна цел да се блокират всички парламентарни процедури, не само тази за съставяне на правителство“, посочи от своя страна социологът Боряна Димитрова.


От ПП разкриха как са били записвани и какви игрички върти Радостин Василев: Това е един емоционално нестабилен човек

 

Тя призова ПП да бъде по-внимателна в кадровата си политика, визирайки Радостин Василев, за когото сподели, че на него не може да се разчита и го определли като "бомба със закъснител".

 

На България ѝ трябва редовно правителство, за да действа в рамките на парламентарната демокрация. Няма ли правителство, нямаме изпълнителна власт, защото сегашната изпълнителна власт е безконтролна, добави социологът.

 

По думите ѝ, за да има по-малко напрежение между ПП и ГЕРБ, би било хубаво в проектокабинета "Денков-Габриел" да присъстват повече експерти и по-малко политически лица.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 3652 |22.05.2023 Политолог: Ротационен премиер е като влакче на ужасите . 11| 3242 |15.05.2023 Политолог: Махалото отиде в посока, която е полезна за ГЕРБ и ”Възраждане” . 6| 3080 |13.04.2023 Политолог: Партиите в НС попречиха на Радев да форсира работата на парламента . 7| 3134 |09.04.2023 Стефан Манов: Въпреки осветлението от видеонаблюдението, това са най-тъмните избори в скорошната ни история

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads