Реклама / Ads
11| 3240 |15.05.2023 НОВИНИ

Политолог: Махалото отиде в посока, която е полезна за ГЕРБ и ”Възраждане”

.
Махалото отиде в посока, която е полезна за ГЕРБ и ”Възраждане”. Цялата ситуация изглежда като една черна комедия, заяви пред БНР политологът Ивайло Динев.
 

"Преходът е завършил, говорим за друго време, в което ГЕРБ е основната сила, не са комунистите. Тук говорим за партия, която много по-дълго време управлява от останалите. Имаше кратък исторически момент, в който можеше да се случи нещо генерално - той беше изпуснат и пропилян. Сега ще чакаме ново натрупване", отбеляза

Динев.

 

По думите му ситуацията изглежда така, сякаш е написана от стара версия на чатбот.

 

"Проблемът е, че когато не е направено с мисъл, много ясно личи какво се цели. Махалото се върна в последните месеци - ГЕРБ са силата, която задава дневния ред, и го задава по начин, че да изглежда, че тя е партията, която единствено цели да стабилизира държавата, а останалите, ако не искат да работят с нея, значи са безотговорни", коментира Динев.

 

Той изказа хипотезата, че предложението за премиер представлява намигване към европейските партньори и към партиите, които се наричат евроатлантически.

 

"Предложението за сваляне на доверието от главния прокурор сега изведнъж дойде по време на събитията с главно действащо лице Иван Гешев. Таймингът на тези събития изглеждат неслучайни, сценарият там също изглежда не много добре направен", уточни експертът.

 

Динев изтъкна, че формулата за управление по-вероятно ще бъде план Б, което, по думите му, изглежда е бил планът още от началото.

 

"Ако БСП се съгласят и отидат заедно с ГЕРБ към управление, означава, че те са разбрали, че вече няма какво да губят и техните избиратели са се свили до най-верните им фенове, които дори това биха преглътнали", добави политологът.

 

Според него при тази ситуация периферията ще се насочи към по-радикални партии като "Възраждане".



 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3464 |05.05.2023 Отиде си проф. Петко Димитров - откривателят на сензацията ”Чиния на Ной“ . 1| 4719 |03.05.2023 Отиде си актьорът Николай Иванов . 2| 2879 |03.05.2023 Зеленски отиде изненадващо във Финландия . 3| 2633 |25.04.2023 Харизанов: В ситуация сме загубилият „Уимбълдън“ да отиде при победителя и да му каже – моите фенове не те харесват

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads