Реклама / Ads
0| 3801 |08.03.2022 НОВИНИ

Драматург до руските театри: Всички пари от мои пиеси ще отидат за бежанци от Украйна

.
С отворено писмо до руските театри драматургът Иван Вирипаев заяви, че всички пари, които получава от продажба на билети за негови пиеси, ще бъдат изпратени в помощ на Украйна. Това на практика означава, че парите от бюджета за култура на Русия ще отиват при украинците.
 

Вирипаев написа отворено писмо до 40 руски държавни и общински театъра, в които се поставят негови пиеси. Сред тях са Московският художествен театър, МХТ “Чехов”, Театърът на нациите, “Съвременник”. Вирипаев е едно от водещите имена на модерния театър в Русия. 

 

Писмото на Вирипаев е напълно достъпно в социалните мрежи, както и на неговия уебсайт. 

 

Ето и какво пише: 

 

Скъпи колеги!

 

Във вашия театър играят моя (една), а понякога и няколко мои пиеси. Съгласно сключения между нас договор вие ми плащате на тримесечие процент от продажбата на билети.

Тъй като вашият театър се финансира от Министерството на Руската федерация или градския отдел за култура на вашия град – тоест държавата, която сега води престъпна война срещу украинския народ, убивайки гражданите на тази страна, унищожавайки инфраструктурата на градове и села, – взех решение и искам да ви информирам, че всички пари, които ще получа от вашия театър, ще прехвърля във фондовете за помощ за Украйна. Разбира се (и искам да подчертая това), тези пари ще бъдат използвани само за мирни цели и в никакъв случай за военни цели.

 

Нашите пари ще отидат за подпомагане на украински бежанци, деца и майки, на всички, които имат нужда от тази помощ сега. Радвам се, че по този начин парите от бюджета за култура на Руската федерация ще бъдат раздадени справедливо на тези, които пострадаха и страдат от варварското нападение на Русия. Ще се опитам да ви информирам подробно за какви конкретни цели са изпратени парите, които спечелихме заедно.

 

Зрителите, които купуват билети за моите пиеси, трябва да знаят, че купувайки билет за вашето представление, базирано на моята пиеса, те също дават своя принос за подпомагане на трагично засегнатите украинци и поне до известна степен (разбира се, в невероятно малка), компенсират с това чудовищните щети, които Русия нанася на Украйна.

 

Особено съм щастлив да обявя плана си пред театрите на БДТ, Театъра на нациите и Московския художествен театър „Чехов“, защото хонорарите от тези театри са много по-големи от всички останали театри, взети заедно. И така, заедно с вас ние вече започваме да правим това, което някой ден (аз съм абсолютно сигурен в това) ще направи целият руски народ.

 

Това писмо ще бъде публикувано в медийното пространство, в социалните мрежи и на моя уебсайт, така че нашата акция за подпомагане на украинците да бъде проследена както в Русия, така и в чужбина. Благодаря ви, че бяхме заедно”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4757 |07.03.2022 Нощно обръщение на Зеленски към руските агресори: Ще намерите покой само в гроба! . 0| 3541 |06.03.2022 Божанов: Подготвяме се за момента, когато руските хакери ще се насочат извън Украйна . 0| 5135 |05.03.2022 Руските сили напредват към трета украинска ядрена централа, предупреди Зеленски . 0| 3164 |05.03.2022 Енергодар вече е под контрола на руските сили

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads