Реклама / Ads
8| 4895 |04.12.2015 НОВИНИ

ДСБ: Ако Христо Иванов бъде сменен, напускаме коалицията

.
Атанас Атанасов - депутат от РБ и зам.-председател на ДСБ
Ако правосъдният министър Христо Иванов бъде сменен, ДСБ ще напусне управляващата коалиция. Това заяви депутатът от ПГ на РБ Атанас Атанасов.
 

Христо Иванов ще е министър до тогава, докато представителите на ДСБ са във властта. Ние сме комплект. Не може да бъде изваден Христо Иванов от правителството, въпреки волята на ДСБ - в това сме категорични, каза Атанасов в интервю за БНР.

 

Ключове предложения за промени в Конституцията, които трябваше да направят реформата, не успяха да спечелят одобрението вчера на временната комисия за обсъждане на законопроекта за изменение и допълнение на Конституцията на Република България.

 

Има очевидни неща. На първо място има едно огромно мнозинство, което е формирано за защита на статуквото в прокуратурата и то беше демонстрирано. Нито една поправка, която да касае работата на прокуратурата, не беше подкрепена, освен от нас и реформаторите. На второ място, основната битка, която се проведе от силите, които защитават статуквото, беше да се направи такова съотношението в колегиите, които ще бъдат формирани след разделянето на ВСС, че в прокуратурата да не може да се случи нищо, за да останат нещата в същото положение, коментира заместник-председателят на комисията Атанас Атанасов.

 

Атанасов коментира и скандала „Яневагейт". На въпрос дали вижда връзка между записите, появили се сега и дебата за Конституцията, и твърдението, че реформаторите клатят правителството, той коментира: 

"Тези, които, според мен, го организираха цялото това нещо, в типичния стил на активните мероприятия, които се правят от старите служби - винаги трябва да има дежурен виновник, към когото да бъдат насочени погледите, за да може в сянка да останат кукловодите. Какъв интерес имат реформаторите да клатят правителството? Нали клатенето ще вземе да ни събори всичките. Това е абсурдно твърдение. Прекият ефект на този скандал доведе до много сериозно обединяване и сплотяване на противниците на съдебната реформа и на защитниците на статуквото. Един от участниците е правил тези записи. Чакан е удобен момент в съчетание с няколко интереса. Основна прицелна точка на тази атака е премиера Борисов".

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5187 |03.12.2015 А. Стефанов за Фрог: С Танев и Иванов РБ си вкарва автогол . 9| 5022 |02.12.2015 Доц. Христова за Фрог: С кебапчета в учебниците се разбива ценностната система на децата . 29| 5609 |02.12.2015 Близнашки: Хр. Иванов е изключително некомпетентен; ситуацията е драматична . 7| 4668 |02.12.2015 Светлозар Лазаров: Кънев, Иванов и Атанасов клатят държавата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads