Реклама / Ads
21| 11185 |03.08.2010 НОВИНИ

ДСБ даде Цвета Маркова на прокурор, тя – спокойна съм!

.
Заради злоупотреба с власт и прикриване на финансови и стопански злоупотреби, ДСБ праща на прокурор шефа на Държавната комисия за достъп до информацията (ДКСИ) Цвета Маркова.
 

Това обявиха днес на пресконференция от пратията на Иван Костов. Те са категорични, че са налице фрапантни злоупотреби при преустройството на новата сграда на ДКСИ, като злоупотребите били по-страшни от тези на червената Емилия Масларова.

Не съм притеснена, че ще ни проверява прокуратурата, защотото работата и дейността ни от създаването на ДКСИ са били безупречни. Това обяви за Frognews.bg Цвета Маркова. Тя допълни, че през последните 9 месеца са проверявани обстойно от всички държавни контролни институции, а нарушения и злоупотреби не са открити. Според нея зад партийния натиск на ДСБ прозират лични интереси на хора, загубили властови ресурс и възможност за влияние.

С подобен политически натиск се поставя под съмнение сигурността на страната и особено на орган като ДКСИ, който работи безупречно и е получил признанието на партньорите от НАТО и ЕС, коментира още Маркова.

Разкритията на ДСБ днес бяха изложени от бившия шеф на комисията по досиетата Методи Андреев. Той съобщи, че обществената поръчка за сградата на комисията е била спечелена от „Газстроймонтаж", а до сега са изразходвани над 22 млн. лв., като при първоначалната стойност тя е била 18 млн. лева.

Скандалната сграда няма още Акт 15, няма и изградени системи за сигурност. Поради тази причина е прехвърлена на ГДБОП, но така според тъмносините се прикривали нарушенията. По изчисления на Методи Андреев реконструкцията на един квадратен метър от сградата на ДКСИ струва 1 250 евро, а реално строителството на нова страда от подобен тип струва около 600-650 евро за кв.метър.

Депутатът от ДСБ Иван Иванов пък посочи, че Маркова е класифицирала информацията за строителството и реконструкцията на сградата на ДКСИ. Освен това според него са раздавани обществени поръчки само на определени хора.

От ДСБ съобщиха, че за седем години съществуването на ДКСИ е струвало на данъкоплатците между 90 и 100 млн. лева.

От партията на Иван Костов предлагат още функциите на комисията да се поемат от ДАНС, а според тях вътрешният министър Цветанов има правомощие да уволни Цвета Маркова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 5300 |03.08.2010 Съдът пусна “Всичко коз”, Цветанов бесен на Темида . 9| 6053 |30.07.2010 Цветанов: Битите от полицаи в Кърджали не са си извадили медицинско . 36| 5155 |28.07.2010 Мустафови възмутени от речта на Цветанов в НС . 14| 5015 |27.07.2010 Цветанов на изслушване в НС за произвола на МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads