Реклама / Ads
0| 2574 |19.03.2024 НОВИНИ

Два месеца след убийството на Пейо Пеев: Велико Минков все още призовава за ДНК тест, за да се грижи за детето на Габриела

.
Велико Минков, Габриела Славова и Пейо Пеев
"За сключения брак на Габриела Славова и Пейо Пеев разбрах преди раждането на детето ми. Опитах да припозная детето. Аз съм заявил още преди издаването на акта за раждане, аз съм предупредил, че това, което ще се впише в документа, е лъжа. Аз съм биологичният му баща". Това заяви пред NOVA Велико Минков. Той настоява за ДНК тест, с който да се докаже, че второто дете на Габриела е от Минков.
 

"Минаха два месеца, откакто стана убийството на Пейо, откакто майката на детето е в ареста и детето се отглежда от други хора. Два месеца държавата не е направила нищо, за да е детето при родителя си”, подчерта той.





Той допълни, че Габриела е отказвала всякакъв контакт. "Случайно се бяхме засекли на Нова година, като тогава лъжеше, че детето не е там. Не съм го виждал на живо въобще".

 

"Трябва просто един ДНК тест да се направи. Взимат се пробите, след 3-4 дни излизат резултатите. Процедурите са неадекватно бавни. Министър Иванка Шалапатова отказа да предприеме нещо, за да промени закона. Този тест е възможен и по административен ред", каза още Минков.

 

"Тя (Габриела) може да не е съгласна за ДНК теста, въпреки че уж е задължена, и с това нейно несъгласие може да отнеме 3-4 години, докато по съдебен ред влезе в сила промяна в акта за раждане и аз да бъда вписан като баща. Законът е неадекватен – когато се оспорва произход на бащата, съдът може да остави другия, вписан като баща, в акта за раждане. Такива дела се водят на три инстанции, за да се реши най-добрият интерес на детето”, каза още той.

 

Той сподели още: "Аз съм му баща, биологичен родител. Тревожи ме, че не го отглеждам аз. Аз съм заявил, че искам да го отглеждам, държавата обаче ми пречи".

 

Велико Минков, бивш депутат от ПП, имал връзка с майката, която приключила, докато Габриела Славова все още носела сина му в утробата си. За баща на детето обаче се счита убитият Пейо Пеев, тъй като обвинената за убийството му сключила брак с него седмици преди раждането. Пеев е припознат и като баща на по-големия син на Славова.





За убийството на Пеев бе съобщено в края на януари 2024 г.

 

Пейо Пеев и Габриела, които били в развод, имали неразбирателство за попечителството над двете деца. Това е била и причината за жестокото престъпление. Скандалите между двамата, довели до убийството.

 

ФрогНюз

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2585 |19.03.2024 Руслан Трад: Путин след години може би ще предложи и религиозна аргументация на поредното преизбиране . 9| 3326 |19.03.2024 Делян Добрев не бил голям оптимист. Препъникамъкът за преговорите се оказа "един министър Тагарев" ли? . 0| 2924 |19.03.2024 Светият синод избра единодушно Врачанския митрополит Григорий за свой наместник-председател . 26| 10601 |19.03.2024 Ротацията: Грешка след грешка, но с ясен финал. Флавий Аеций или варваринът от Кремъл – избирайте

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads