Реклама / Ads
0| 4470 |14.12.2023 НОВИНИ

Две години бабата сигнализирала, че 7-годишната й внучка спи в кокошарник. Социалните не виждали да е в риск

.
Две години бабата на детето, държано в кокошарник, подавала сигнали в институциите, но никой не реагирал - според социалните работници то не било в риск . Това разказа самата жена пред Нова телевизия тази сутрин. 
 

За скандалния случай от Врачанско се разбра вчера. Стана ясно, че 7-годишно момиченце месеци наред е държано в нечовешки условия - било принудено да спи на дъски в кокошарник и системно е бито от пастрока си. След като започна да се шуми, детето бе настанено в семейството на роднини, а на пастрокът бяха повдигнати обвинения, за които може да лежи между 3 и 10 години в затвора. Мъжът се намира в следствения арест.

 

Още вчера стана ясно, че социалните са проверявали информация от разнопосочни източници. Те не потвърдиха, че детето е било оставено да живее в нечовешки условия. Ясно беше само, че 7-годишното момиченце е оставено без надзора на майка си. От училището твърдят, че детето споделяло, че е бито от пастрока си, но допускат, че може да преувеличава.

 

Пред Нова телевизия бабата Елена Костова показа множество сигнали, подавани към институциите в продължение на две години - в периода от 2021 до 2022. Тази година сигнали липсват заради заплахи, които семейството на дъщеря й отправяло. Има и издадена ограничителна заповед заради настоятелните сигнали.

 

Жената разказва, че е посещавала семейството всеки месец, за да вижда внучката си. При едно от посещенията й направило впечатление, че детето е искало да отиде при нея, но другата му баба е започнала да го бута да влезе в постройка близо до къщата. “Разбрах, че детето се държи там. Подадох сигнали в полицията, че детето е тормозено”, посочва Костова.

 

“Социалните ми се обадиха, че детето е много добре. Къщата действително е обзаведена”, разказа тя и уточни, че семейството е показвало къщата на социалните, докато на практика детето е живеело в кокошарника.

 

По думите на Костова мъжът на дъщеря й не позволявал да има комуникация между тях.

 

Детето е в добро състояние и отново е на училище.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3788 |14.12.2023 БСП и "Възраждане" ще гледат документи за МОЧА, чак след това евентуално ще позволят на парламента ни да работи . 0| 3721 |14.12.2023 „Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в част от ж.к. „Дружба“ 2 . 6| 7547 |14.12.2023 Евгений Кънев: Не може да има две мнения за съветската окупация, нито да се обясни тази извратената представа за родолюбие . 0| 4202 |14.12.2023 ЕС с план Б как да изпрати 50 милиарда на Украйна въпреки Унгария

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads