Реклама / Ads
2| 4892 |24.06.2009 НОВИНИ

Двойният убиец от Младост не иска в затвора

.
Младежът, който бе заловен, докато пренасяше трупa на майка си в столичния квартал Младост, поиска свобода.
 
Обвиненият в двойно убийство Павел Тасков, поиска да бъде освободен от ареста. “Искам по-лека мярка, нямам какво повече да направя”, заяви Тасков пред Софийския градски съд. 21-годишния младеж бе заловен от патрулиращи полицаи, докато носи увит в чувал труп зад магазин Деница, в Младост 3, на 19 юни (събота). Младежът грижливо увил в одеала и в черни найлонови чували труповете на майка си и сестра си, след като ги убил по изключително жесток начин – пребивайки ги с бухалка.

От Софийската градска прокуратура поискаха постоянното задържане на Павел Тасков. Мотивацията по обвинението е, че той предварително е планирал как да извърши убийството и го е направил по особено зверски начин, а след това се опитал да прикрие следите си. Служебният защитник на Тасков пък отбеляза, че момчето е в неадекватно състояние, интелигентен и няма извършени криминални деяния. Тасков има постоянна адресна регистрация в София, не е регистриран в МВР и няма данни да е наркоман.

Според съдебното обвинение, обаче младежът е убил двете жени под въздействието на наркотици, след това грижливо е увил труповете им в чували, като към тях прибавил и плочки от банята, където семейството извършвало ремонт. След това се обадил на приятеля си Станимир Цеков, с когото пренесли пакетите до автомобила му, за да ги изхвърлят в покрайнините на града. След разпита стана ясно, че Цеков действително е мислел, че пренася строителни отпадъци и едва при полицейската проверка разбрал, че носи трупа на майката.

Мотивът за престъплението все още е не е изяснен. Една от версиите на полицията за двойното убийство е имотен спор. Според друга версия, Павел Тасков е бил на амфетамини, когато пребил до смърт близките си. Според показанията на съседи се оказва, че в дома на Тасковеи е имало тридневен купон със силна музика и крясъци. Установено е, че в 3 сутринта е пребил с многократни жестоки удари 24-годишната си сестра Росица, а няколко часа по-рано по същия начин и 50-годишната си майка Жаниела.

Адвокатът на Павел Тасков ( който има подобно дело за първи път в практиката си) е категоричен, че няма мотив за извършване на това престъпление. Все още не е ясно дали той ще се възползва от правото за обжалване на съдебното решение, което законът позволява в 3-дневен срок.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5535 |11.06.2009 Търсят втория убиец на сестрите Белнейски . 1| 4929 |08.06.2009 Пускат от ареста собственика на автобуса-убиец . 3| 4929 |05.06.2009 Почват делата за влака убиец . 8| 5758 |29.05.2009 Шофьорът на убиеца „Чавдар” назначен без психотест

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads