Реклама / Ads
1| 2628 |21.04.2023 НОВИНИ

ЕИБ: Бургас е на финалната права за изграждане на детска болница

.
Мисия на Европейската инвестиционна банка бе на посещение в Бургас за изграждане на детска болница Източник: БГНЕС
Мисия на Европейската инвестиционна банка бе на посещение в Бургас, като последен етап от преговорите на общината с банката за изграждането на Детската болница в града, уточниха от местната власт.
 

Така се слага край на проучванията, извършвани от банковата институция за финансовата стабилност на общината, на възможностите й за обслужване на заема и цялостното съдържание на проекта за създаване на Детската болница в Бургас.

 

В рамките на интервютата на банковите експерти – Атанас Иванов, Енрике Тревиньо и Мартин Голес, са били обсъдени всички аспекти и етапи на осъществяване на проекта.

 

На експертите от Европейската инвестиционна банка е представен и теренът на бъдещата болница, която предстои да се изгради в непосредствена близост до „Университетска многопрофилна болница за активно лечение Бургас“, уточниха от общината в крайморския град.

 

Общата оценка на експертите е, че е разработен един изключително добре подготвен и мотивиран проект, в който са взети предвид всички обстоятелства, които следва да бъдат отчетени при реализиране на подобна голяма и комплексна инвестиция

 

Едновременно с това са предвидени и адекватни мерки за реакция при възникване на форсмажорни обстоятелства по време на изграждане на болницата. Високо оценена беше и подкрепата от страна на екипа от чуждестранни експерти на IDOM, осигурени с помощта на Европейската банка.

 

След края на посещението екипът на ЕИБ следва да изготви окончателно становище за финансовата и институционална устойчивост на проекта, което трябва да се случи в рамките на следващите седмици

 

То трябда да доведе до финализиране на договора за изграждане на Многопрофилна болница за активно лечение на детски болници „Св. Анастасия“ Бургас, за който Общински съвет в Бургас има решение.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2966 |21.04.2023 Делото ”Семерджиев” на финалната права, очаква се съдът да произнесе присъдата . 1| 2837 |19.04.2023 Осъдиха тримата сирийци за тежката катастрофа в Бургас, при която загинаха полицаи . 2| 2796 |16.04.2023 ГДБОП хвана 200 кг марихуана при акция в Бургас. Арестувани са петима . 8| 3191 |09.04.2023 Руснаци в Бургас настояват за убежище на всички противници на войната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads