Реклама / Ads
3| 2985 |16.03.2023 НОВИНИ

“Ейч Ес Би Си” наля 2 млрд. паунда в SVB UK

.
“Ейч Ес Би Си” инжектира почти 2 млрд. паунда в SVB Източник: БГНЕС
След като в началото на седмицата купи за 1 паунд британското поделение на фалиралата банка на Силициевата долина SVB, “Ейч Ес Би Си” инжектира почти 2 млрд. паунда в придобивката си и е готова “да вкара още пари и ликвидност в необходимите количества”, пише в пост в LinkedIn главният изпълнителен директор на британския кредитор Иън Стюарт.
 

Служителите пък са били помолени да уверят клиентите, че “депозитите са сигурни и заемите – обезпечени”.

 

В паметна записка до персонала на SVB UK от 14 март, подписана от Стюарт и от главния изпълнителен директор на групата Ноел Куин, служителите са приканени “да продължат да работят и да обслужват клиентите както досега, което е жизнено важно”.

 

Обръщението, което било “прието много топло”, се посочва също, че поглъщането е осъществено заради увереността, че в SVB UK работят страхотни хора, компанията има страхотни клиенти и огромен потенциал.

 

На 13 март британският финансов министър Джеръми Хънт потвърди, че кабинетът на премиера Риши Сунак и “Бенк ъф Инглънд” са улеснили частната продажба на английското поделение на американската банка на “Ейч Ес Би Си холдингс” за символичния 1 брит. паунд.

 

Правителството е било пришпорено от писмо на над 200 клиенти на SVB UK, предупреждаващо, че драматичният колапс на компанията майка представлява “заплаха за съществуването” на технологичните фирми, работещи в страната.

 

Не се очаква сделката да влоши глобалния баланс на “Ейч Ес Би Си”, но тя ще задълбочи банковите операции на националния пазар.

 

В резултат на поглъщането са били подсигурени депозитите на над 3000 клиенти на SVB UK с депозити за повече от 8.1 млрд. щ. долара, както и заеми за около 6.6 млрд. долара.

 

“Бенк ъф Инглънд” пък уверява, че банковата система на Обединеното кралство остава сигурна, стабилна и добре капитализирана.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3296 |16.03.2023 Credit Suisse е на ръба. Търси 54 млрд. долара за спасяване . 4| 3046 |15.03.2023 ЕС близо до сделка за 2 млрд. евро за доставка на боеприпаси за Украйна . 1| 3032 |14.03.2023 И заради Украйна ”военният бюджет” на ЕС стана 8 млрд. евро . 1| 3028 |14.03.2023 Пазарната оценка на глобалните финансови компании се стопи с 465 млрд. щ. долара

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads