Реклама / Ads
7| 5101 |05.06.2020 НОВИНИ

Експерт: НОЩ се държеше ехидно, не комуникираше правилно с нас

.
Шефът на НОЩ Венцислав Мутафчийски
„Беше сбъркана концепцията за начина, по който Националният оперативен щаб разговаря с нас.” Това каза по БНР Десислава Бошнакова, ръководител на Департамент „Масови комуникации“ в Нов български университет.
 

„Всеизвестен факт е, че когато има криза, има и дефицит на вярна, адекватна и навременна информация. Имаше нужда от експерт по комуникации, който да структурира общуването на щаба с хората“, подчерта тя.

 

„Когато лекарят стане комуникатор, той има нужда от някого, който да го посъветва как да го прави по-добре…От гледна точка на комуникацията, мен много бързо ме загубиха като човек, който им вярва“, заяви преподавателят. 

Журналистите бяха глас зад кадър – „по време на т.нар. сутрешни и нощни срещи Щабът говореше, а журналистът беше глас зад кадър, нямахме лице“, отчита като друга грешка Бошнакова.

 

„Това обезличаване на питащия, отношението на Щаба към питащите, независимо дали питат умни или глупави въпроси, от моя комуникационна гледна точка е недопустимо. Едно ехидно отношение към журналистите.

 

Не казвам, че на места човешки това не е била най-правилната реакция. Въпросът е, че когато си част от Национален оперативен щаб и отговаряш на журналисти, нямаш право на човешко ехидно отношение, а имаш нужда от професионално отношение“, коментира специалистът и добави, че „публичната личност няма право на емоции, крайни, в ефир".

 

Според Бошнакова е имало огромно преекспониране на брифингите, а говорителят се е появил едва в края на тези редовни пресконференции.

 

Тази фигура по думите й е трябвало да излезе от самото начало, а началникът на оперативния щаб да се появява само при по-важни, значими и очаквани новини.

„Дори най-върлите фенове, които са гледали всичките 129 брифинга, не могат много ясно да ви отговорят на много от въпросите. Наричаш нещо брифинг, което продължава час.

 

Имаш извънредни брифинги, когато няма извънредна ситуация. Има извънредна ситуация, но няма нищо извънредно в извънредната ситуация за брифинг. Заплашваш хората със смърт за това, че застрашават живота на близките си – за мен това не е правилният начин да комуникираш“, отбеляза Десислава Бошнакова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4963 |01.06.2020 Експерт: Заради дезинфектантите много хора са с екземи . 1| 5257 |25.05.2020 Експерт: Едва ли ще има втора вълна на COVID-19 . 9| 6714 |15.05.2020 Пиар експерт: Ако днес има кой да свали Борисов от власт, то това е самият Борисов . 30| 8901 |15.05.2020 Експерт: Трябваше ли генерал Мутафчийски да остане запомнен с ”яко да измрат”?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads