Реклама / Ads
9| 7154 |04.11.2011 НОВИНИ

Елка Владова: Не участвам в сдружения с Трактора

.
Сайтът dnevnik.bg изкара бившия митнически шеф Елка Владова съучредител на движение „Гражданско действие - Европейска концепция за икономическа и патриотична алтернатива", вместо дъщерята на председателя на Великото народно събрание Николай Тодоров - проф. Елка Тодорова.
 

 

Новината за новото движение се появи в интернет сайта на закрития икономически всекидневник в ранния следобед на 1 ноември. Няколко часа по-късно грешката се мултиплицира в още няколко издания, дори и в един национален седмичник. Елка Владова се обърна към БЛИЦ, за да опровергае твърдението, че има нещо общо с политическото движение на Трактора.

- Г-жо Владова, смятате ли, че объркването е умишлено?
- Едва ли, но трябваше журналистите да ме попитат, преди да публикуват напълно невярна информация. Нека всеки да прави каквото иска, но да не ме замесват. Чувствам се ужасно некомфортно. Историята започна така. Онзи ден ми се обади Иван Такев и ми казва: “Честито!” Какво бе, Иване, какво “честито”. “Ми влизаш в политиката”. “Така ли, от теб го чувам?!”, а той ми отговаря: “Ето, тук пише проф. Елка Владова...”.

Спрях го дори без да чуя края на изречението, защото не съм професор. Той обаче продължи и каза, че съм учредила движение с Алексей Петров. Не можах да спя цяла нощ. Помислих си, че има някакво съвпадение на имената, но така и не успях да намеря нищо в интернет. Нарочно гледах на следващата сутрин интервюто с Алексей Петров, но никой не го попита и ми се обажда един познат, който ми казва, че в един вестник е публикуван подробен материал за мен и Алексей Петров. Отказа да ми преразказва, защото нямало нищо хубаво. Когато видях написаното, се разстроих ужасно, защото нямаше нито една вярна дума. И даже го приемам за обида, както и да звучи на някои.

- Защо е толкова дискредитиращо да ви свързват с Алексей Петров?
- Обидно ми е най-вече, защото е публикувана една неистина. Това е най-болезнено в случай. И второ - не мога да дам крайни квалификации за него, защото всичко е в съдебна фаза, но това, което се говори, че е извършил меко казано не ми харесва. Държа отново да кажа: Не се занимавам с политика, не членувам в политически партии, не познавам Алексей Петров, никога не съм разговаряла с него, нямам нищо общо с него.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 5093 |18.09.2011 Р. Плевнелиев: В компроматни войни не участвам! . 12| 6278 |04.05.2011 Борисов: Участваме в "Евро+", влизаме в Еврозоната . 13| 5316 |19.03.2011 Аню Ангелов: Ще участваме в хуманитарна операция за Либия . 10| 10654 |27.01.2011 Григоров: Няма да участвам в никакви избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads