Реклама / Ads
5| 3371 |21.09.2021 НОВИНИ

Д-р Емилия Занкина: Въпросът вече е дали Петков и Василев ще обединят раздробения параламент!?

.
Д-р Емилия Занкина
Въпросът е дали Петков и Василев ще успеят да обединят раздробения парламент и да съберат 121-те депутати за тяхната „Коалиция на почтените“. Последните месеци показаха, че въпреки заявката на голяма част от електората за промяна и ясното разделение между ГЕРБ и ДПС и другите партии в парламента , партиите на протеста не успяха да намерят диалог и да сформират правителство. Това заяви деканът на филиала на американското висше училище в Рим българската Емилия Занкина.
 


Изпаднаха в личностни интриги и важничене. Ако Кирил и Асен просто се наредят до Слави, Христо и Мая, това няма да доведе да доведе нищо конструктивно. Намирането на консенсус е изключително важно. Проблемът не е многото партии в парламента – има парламенти в Европа с много повече партии. Проблемът е неспособността на компромис, диалог и консенсус, каза още тя пред TV+ и TV1.


Новият проект на Кирил Петков и Асен Василев има обещаващ старт с вече прогнозирана 8-9% подкрепа. Двамата доскорошни министри безспорно демонстрираха управленски умения. Не е учудващо, че набраха такава популярност – те имаха лукса да участват в управлението без да трябва да печелят избори, както и да се покажат като експерти без да е нужно да се идентифицират с една или друга политическа партия, посочи тя.


Политическите умения и печеленето на избори, обаче изискват съвсем други умения. Престои да видим как ще се справят с тази задача. Безспорно ще влезнат в парламента и безспорно много партии ще и ги ухажват, както вече видяхме от Мая Манолова, която изрази подкрепа, и от Христо Иванов, който ги покани да участват в листите на Демократична България (доста закъсняла покана), смята Занкина.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 18056 |20.09.2021 Боряна Димитрова: Партията на Петков и Василев влиза в НС. Въпросът е дали резултатът ще е нулев . 38| 8957 |16.09.2021 Каква е ползата за нас от тях? Това е въпросът . 6| 3626 |02.09.2021 Любомир Стефанов: Въпросът за един милион долара е дали българите ще излязат да гласуват? . 6| 3594 |24.08.2021 Адв. Мария Петрова: Въпросът за третата доза ваксина е изключително притеснителен от правна гледна точка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads