Реклама / Ads
4| 6602 |31.01.2008 НОВИНИ

В епицентъра на аварията всички се шегували

.
Настроението в авариралия президентски самолет било приповдигнато шеговито. Президентът Първанов, и той се шегувал, запазвайки самообладание въпреки опасността.
 

В президентския самолет, който кацна аварийно на Азорските острови, след което Георги Първанов отмени посещението си в Мексико и се върна в България, нямало никаква паника. Президентът лично успокоил пътуващите с него, разказа по БТВ Борислав Зюмбюлев, зам. главен редактор на вестник „24 часа", който също пътувал в президентския самолет, за да отразява посещението в Мексико. Той твърди, че първото кацане, което станало още преди самолета да презареди, било осезаемо „по-твърдичко". След като самолетът презаредил за около половин час и излетял, пътниците на борда се усетили, че има нещо не наред, защото машината не набирала мощност. Те били уведомени и официално, че има проблем след около 10-тина минути.parwanov.jpg

Въпреки създалата се ситуация настроението в президентския самолет било приповдигнато шеговито, според Борислав Зюмбюлев. (Според психолози това е естествена реакция за противодействие на паниката в стресови и екстремни сиуации). Президентът Първанов също се шегувал и напълно запазил самообладание. Една от стюардесите, врели и кипели във въздуха, разказала, че никога досега не била преживявала подобен инцидент. След като станало ясно, че е налице повреда, самолетът се снишил, за да го видят от наблюдателните кули. Кацането със спуснат колесник било осъществено успешно, след като пилотите получили разрешение от наземните екипи.

Междувременно стана ясно, че не е изключено следващото правителствено посещение зад граница да се осъществи пак със същия самолет ТУ 154, който аварира. Министърът на транспорта Петър Мутафчиев заяви днес, че след като самолетът се върне у нас, той ще бъде ремонтиран, а следващи държавни посещения ще се осъществяват с него или със самолета “Фалкон”. Вече била започнала процедура и по закупуването на нови самолети за нуждите на президентството, Министерски съвет и Народното събрание, като нов самолет може да има в началото на 2009 г., но поне още 6 месеца ще отнеме оборудването му за нуждите на държавните институции.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5348 |29.01.2008 Всички партии се вторачват в изборния закон . 18| 5575 |18.01.2008 Кой обра всичките ръце в "Големия шлем"? . 2| 4921 |10.01.2008 Почиваме 6 дни за Гергьовден, определиха празниците на всички вероизповедания . 1| 4858 |08.09.2007 Полският президент натири всички министри, остави брат си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads