Реклама / Ads
0| 2791 |17.06.2021 НОВИНИ

Евро 2020: Нидерландия и Австрия в двубой за осминафиналите

.
Източник: БГНЕС
След силния старт на Нидерландия и Австрия на Европейското първенство по футбол 2020, днес двата тима ще преследват победата и в мача помежду си на „Йохан Кройф Арена“.
 

„Лалетата“ стигнаха до трите точки срещу Украйна в най-атрактивния мач от началото на първенството. Австрия пък надви с 3:1 Северна Македония след силно второ полувреме. Двубоят е днес от 22:00 часа.

 

Преди това се сблъскват отборите на Украйна и Северна Македония от 16:00 часа и Дания и Белгия от 19:00 часа.

 

Само победа устройва украинците и македонците, които стартираха участието си на Евро 2020 със загуби. Именно това прави сблъсъка помежду им изключително важен и за двата отбора. Срещата ще се играе в Букурещ и се очаква да предложи много емоции. Украинците показаха характер срещу Нидерландия и наваксаха пасив от два гола, но в крайна сметка отстъпиха с 2:3. Северна Македония пък падна с 1:3 от Австрия в дебюта си на голям форум, но двубоят ще бъде запомнен с историческия гол на Горан Пандев.

 

Другите съперници за вечерта – Дания и Белгия, излизат в мач от група „В“. На „Паркен“ в Копенхаген домакините ще се опитат да измъкнат поне равенство срещу един от фаворитите в турнира, за да запазят шансовете си да продължат в следващата фаза. Поражението от Финландия на старта беше неочаквано, но и лесно обяснимо на фона на инцидента с Кристиан Ериксен, след който на неговите съотборници със сигурност не им е било до футбол.

 

А вчера футболните запалянковци станаха свидетели на впечатляващата игра на Италия, която както обикновено е сред фаворитите на големи първенства. Евро 2020 не прави изключение. „Адзурите“ станаха първият отбор, който си осигури място на осминафиналите, след като разгроми с по 3:0 Турция и Швейцария. Тези два мача продължиха великолепната серия на тима под ръководството на Роберто Манчини. Италианците имат 10 поредни победи, с 31 отбелязани гола и нито един допуснат.

 

В другите два мача Уелс победи Турция с 2:0 в Баку и вече има четири точки в група А на Евро 2020, а гол на Миранчук донесе първа победа на Русия на първенството.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 12622 |17.06.2021 Адв. Екимджиев пред Фрог: Тепърва Европа ще втвърди тона и ще ни окаже натиск заради кражбите на Пеевски и Борисов . 6| 3323 |17.06.2021 Президентът разговаря със здравния еврокомисар . 3| 3455 |17.06.2021 Европейския комисар по здравеопазване ще се срещне с президента Радев и здравния министър . 0| 3057 |16.06.2021 След протеста в Брестовица: Търсят европейски средства по проект за водоснабдяването

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads