Реклама / Ads
18| 7039 |18.06.2009 НОВИНИ

Евродипломати недоверчиви към Бойко Борисов

.
Бойко Борисов Източник: Вяра Йовева
Кметът на София - Бойко Борисов е враг на корупцията и основател на дясноцентристката популистка партия ГЕРБ, за която се очаква да спечели предстоящите парламентарни избори, пише Financial Times.
 

В добре поддържаната градина на своята къща край София Борисов посочва с пура в ръка към ниска къща, покрита с криви керемиди. “Израснах тук с родителите си. Като завърших училище, станах пожарникар, като баща ми”, разказва той.
Борисов, който е бивш телохранител на Тодор Живков, поддържа имиджа си на човек от народа и е основен претендент за мястото на бъдещ министър-председател на България. Една от основните задачи, които си е поставил Бойко Борисов да прочисти България от корупцията още не е изпълнена до край и все по-често предизвиква скептицизма на европейските дипломати.

След пазенето на Тодор Живков, Бойко Борисов работи в застрахователна кампания, а след това създава собствена фирма за охрана. След метеоритния успех на дясноцентристкото движение на Симеон Сакскобургготски ( екс-премиер на България) Г-н Бойко Борисов получи ръководен пост в МВР, където заедно с експерти от САЩ и Великобритания работи по модернизацията на полицията и до стандартите на ЕС, продължават коментара си Financial Times.

ГЕРБ се очерта като най-силната партия в приключилите наскоро избори за Европейски парламент с 24.5% от гласовете, оставяйки управялващата Социалистическа партия начело със сегашния министър-председател Сергей Станишев, на второ място с разлика от цели 6%.

„ГЕРБ иска да постигне реални реформи, които изискват полтическа воля”, категоричен е Бойко Борисов. Според него съдебната реформа е от първостепенно значение за Българското законодателство, ако България държи да догони другите членове на ЕС.

Ако ГЕРБ спечелят изборите на 5 юли, ще трябва да се коалират с още две дясноцентристки партии в името на общо управление и укрепване на връзката с Европейската комисия.

И докато кметът на София се радва на сегашния си пост по начин, достоен за бълагрски футболисти, спечелили Европейската лига, е забелязан да се разхожда из града с вдовицата на бивш банкер, забъркан с престъпни групировки.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5635 |13.06.2009 50 години Б. Борисов- с 5 евродепутати, 50 дни преди премиерството? . 28| 7774 |12.06.2009 Борисов дал документи на Роберт Матанич . 9| 5279 |11.06.2009 Б. Борисов пред "Файненшъл таймс": Аз съм голям почитател на ОЛАФ . 29| 4990 |10.06.2009 Сините дават зор на Бойко

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads