Реклама / Ads
10| 4309 |24.03.2023 НОВИНИ

Фалстарт на България за Евро 2024: Черна гора ни надви с 1:0

.
Националният отбор на България по футбол започна европейските квалификации за Евро 2024 по възможно най-нежелания начин. „Лъвовете“ загубиха с 0:1 от Черна гора домакинството си на „Хювефарма Арена“, след като Никола Кръстович в 70-ата минута се разписа, след като Филип Кръстев сбърка при изнасянето на топката, след което падна голът за черногорците.
 

В хода на мача футболистите, водени от Младен Кръстаич, имаха няколко добри шанса пред Спас Делев, Кирил Десподов и Илия Груев. През първото полувреме именно играчът на Вердер Бремен получи отличен пас вляво на наказателното поле на съперника, но Милан Миятович с крак блокира удара на Груев.

 

В самия край на мача дойде още един отличен шанс за „лъвовете“, след като отлична атака беше добре завършена от Георги Русев, но опитният Стефан Савич  с тяло блокира топката от голлинията на Черна гора. По този начин серията от шест поредни мача за "трикольорите" без загуба при Младен Кръстаич беше преустановена, съобщава още Гонг.

 

Срещата в Разград започна интензивно от двата отбора, като родните футболисти опитваха висока преса по терена, докато черногорците прибягваха до контранападения, но през първите пет минути опасностите пред двете врати бяха лимитирани като бройка.

 

В десетата минута топката беше пратена добре вляво за Иван Йорданов. Младият халф, който в тази среща игра като ляв халфбек, пое и влезе навътре на терена, след което подаде към Филип Кръстев. Той опита да изведе Илиан Илиев и го направи, но юношата на Черно море не стигна топката на пеналта и черногорците овладяха.

 

В 14-ата минута "лъвовете" отправиха първия удар в мача, след като капитанът Кирил Десподов беше изведен отдясно и шутира от малък ъгъл, а Милан Миятович спаси. При ответното нападение гостите също отправиха първия си удар, като Сеад Хакшабанович обстрелва родната врата от средно разстояние, но Наумов спаси удара на футболиста на Селтик.

 

В 26-ата минута Десподов овладя пред наказателното поле на Черна гора. Капитанът видя вляво пускащия се Илия Груев, който се озова в много изгодна стрелкова позиция. Той стреля с левия си крак, но Миятович с крак изби, а бранителят Шакич влезе изключително цинично и аматьорски в краката на Груев, който след кратко лежане на терена се изправи.

 

След малко повече от половин час игра Филип Кръстев пласира отлично пласиране от свободен удар в наказателното поле на съперника. Спас Делев тръгна от "задна линия" и остана сам диагонално срещу вратата на Миятович. Нисичкият Делев атакува топката с глава, но я прати аут.

 

Три преди края на първото полувреме Хакшабанович финтира Илиев и сви топката за десния си крак, след което последва силен шут, но Вальо Антов с глава я прати в ъглов удар. След него пък се видя зрелищна намеса на Даниел Наумов, след като бранителят на Атлетико Мадрид - Стефан Савич, отигра с глава, но стражът на ЦСКА 1948 направи отлично спасяване.

 

В добавеното време на пъврата част Валентин Антов действа колебливо, а Савичевич с глава изведе Адам Марушич сам срещу Наумов, който намали ъгъла с тяло и отби в корнер. Натискът на черногорците в края на първите 45 минути не стихна, а Савичевич овладя топката пред наказателното на България и стреля добре с левия крак, но с две ръце Наумов изби встрани.

 

Шест минути след старта на втората част Кръстев подаде към Спас Делев, а той пусна вляво към Кирил Десподов. Капитанът на България стреля много добре към черногорската врата, но тя прелетя малко над напречната греда на Милан Миятович, който преди години пази в родния елит. В 59-ата минута Младен Кръстаич извади Илиан Илиев и Християн Петров, а на техните места се появиха Никола Илиев и Янис Карабельов.

След първите двайсетина минути на второто полувреме в Разград темпото и от двата отбора поспадна. В 66-ата Десподов опита да намери Спас Делев, но Савич в сетния миг спря топката преди тя да отиде в нападателя на Лудогорец.

 

В 70-ата минута гостите откриха резултата след досадна грешка при изнасянето на топката от нашите. Филип Кръстев подари топката на Йовович, след като даде слаб пас за Карабельов. Той комбинира с Йоветич, а накрая топката отиде в Кръстович, който от няколко метра откри резултата за Черна гора - 1:0.

 

В 90-ата минута българите изпуснаха най-чистото си положение в мача. Кирил Десподов подаде по земя в наказателното поле на гостите, а Кирилов пропусна между краката си кълбото. Тя отиде в друга резерва - Георги Русев, който шутира много добре, но опитният Стефан Савич беше застанал на голлинията и с тяло изчисти.

 

Минута след това "лъвовете" имаха шанс да изравнят резултата след ъглов удар, но опълченските изяви на черногорците в наказателното им поле бяха на такова ниво, че не успяхме да се разпишем в края.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 3781 |24.03.2023 Радев ”финтира” въпрос дали България ще арестува Путин, ако влезе у нас . 1| 3335 |24.03.2023 Цените в еврозоната спадат . 1| 3369 |24.03.2023 В България няма пазар за картината на Джаксън Полък . 2| 3669 |24.03.2023 Спадът на европейските борси се задълбочава: Сринаха се акциите на ”Дойче банк”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads